De marktleider in Nederland op het gebied van fietsen heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld op het gebied van elektrische fietsen. Met de e-bikes heeft Gazelle ook een belangrijke plek op de markt veroverd. Eén van de nieuwste Gazelle e-bikes is de Gazelle Paris C7+. Hoe goed is deze e-bike in vergelijking met de rest van de markt, en wat zijn de plus- en minpunten van deze fiets? Dat lees je in deze Gazelle Paris C7 HMB Review.

Een complete e-bike voor de recreatieve fietser

De Gazelle Paris c7 HMB is een elektrische stadsfiets bedoelt voor de recreatieve fietser. Het is een stabiel frame waardoor de fiets lang mee gaat en je er stabiel op kunt fietsen. Je hebt zelf de keuze welke accu je bij de fiets meegeleverd wilt krijgen, hierbij kun je kiezen uit accu’s van 300, 400 of 500 Wh. Hoe groter de accu, hoe meer kilometers je kunt rijden als de accu volledig opgeladen is.

Deze accu is verbonden aan de Bosch Active Line Plus motor. Dat is op het moment één van de beste motoren die voor elektrische fietsen ontwikkeld is. Verder zit de motor in het midden van de fiets en is het fraai weggewerkt. De motor maakt geen geluid en ondersteunt de trappers direct, waardoor je comfortabel kan fietsen.

De e-bike is compleet afgemonteerd met 7 versnellingen, hydraulische velgremmen en vering in de voorvork en zadelpen voor het beste comfort. Je bedient zelf eenvoudig de motor via het display aan de linkerkant van je stuur. Daar kun je ook informatie aflezen over je fietstocht, zoals je gemiddelde snelheid, afgelegde afstand of hoe lang je fietstocht al duurt.

Benieuwd naar de laagste prijzen van de Gazelle Paris C7 Plus HMB? Check dan nu Fietsvoordeelshop!

Geschikt voor alle omgevingen

Met de krachtige middenmotor van de Gazelle Paris C7 Plus HMB is de e-bike geschikt voor allerlei omgevingen. Zowel op het vlakke als in heuvelachtig gebied krijg je goede hulp van de motor zodat je er gerust kan fietsen. Dit komt mede dankzij de sensoren die deze e-bike gebruikt.

In de Gazelle Paris C7 Plus zit namelijk een trapkrachtsensor. Hierdoor houdt de e-bike niet alleen bij hoe snel je trapt, maar ook hoeveel kracht jij op je pedalen zet. Met deze informatie kan de e-bike veel gerichter ondersteunen. Door deze gerichte en directe ondersteuning zijn de meeste heuvels geen probleem meer voor jou.

Verder is de fiets geschikt voor woon-werkverkeer, maar ook voor een recreatief fietstochtje op zijn tijd. Je hebt geen andere fiets meer nodig, maar kunt alles op de Gazelle Paris C7+ af. Let wel altijd op de actieradius zodat je weet wanneer je accu ongeveer leeg gaat en je daar alvast op in kan spelen.

Op zoek naar de Gazelle Paris C7 dames? Kies uit de kleuren grijs en zwart en bestel je fiets online!

Grote actieradius

De e-bike blinkt uit in de actieradius die het heeft ten opzichte van andere elektrische fietsen in dezelfde prijscategorie. Met de standaardaccu van 300 Wh is er een actieradius tussen de 40 en 80 kilometer, voor veel mensen al genoeg. Er is echter nog veel meer mogelijk bij de Gazelle Paris C7 Plus HMB.

Voor €150,- extra kun je namelijk de 400 Wh accu op je fiets laten zetten. Je krijgt dan een actieradius van tussen de 50 en 110 kilometer en zult zo goed als al je geplande ritjes gewoon op één accu kunnen doen.

De laatste stap is een accu van 500 Wh, waar je momenteel zo’n €250,- voor bij moet betalen. Met deze accu kun je tussen de 60 en 120 kilometer fietsen op een volle accu en geniet je van één van de grootste actieradiussen die e-bikes op dit moment aanbieden.

Ga jij voor de 500 Wh accu om tot wel 120 kilometer te kunnen fietsen? Kies nu de accu en bestel meteen!

Altijd goed in de fietstesten

De Gazelle C7 Plus springt er uit in de meeste fietstesten als één van de beste e-bikes op de markt. Zo was de fiets de beste koop volgens de AD fietstest en is ook de Consumentenbond enthousiast over de functies en stabiliteit van de e-bike.

Ook de ANWB heeft de fiets getest en is enthousiast over de actieradius (72 km op de hoogste ondersteuning). In totaal krijgt de fiets een 7,8 van de testers van de ANWB.

Gemakkelijk te gebruiken e-bike

Of het nu een Gazelle Paris C7 dames of een Gazelle Paris C7 heren is, de e-bikes zijn erg makkelijk te gebruiken. Gazelle heeft zich met deze e-bike dan ook gericht op het grotere publiek. De fiets is met een prijs van rond de €2.200,- hoog, maar wel zeer competitief ten opzichte van vergelijkbare e-bikes.

Om de e-bike interessant te houden voor het grotere publiek zijn er zo weinig mogelijk gekke extra opties toegevoegd. In principe zou iedereen de fiets moeten kunnen begrijpen en er meteen op weg moeten kunnen fietsen. De e-bike heeft bijvoorbeeld 7 versnellingen die je gemakkelijk kunt gebruiken en 4 verschillende ondersteuningsniveaus.

Op welk niveau je de ondersteuning graag wilt hebben regel je op het display van de fiets. Daar kies je voor één van de vier niveaus en de e-bike schakelt meteen over naar dit niveau. Verder regelt de motor het zelf met behulp van de trapkrachtsensor.

Op zoek naar je allereerste e-bike? Dan is de Gazelle Paris C7 Plus de fiets voor jou!

Technische details van de Gazelle Paris C7 Plus

De e-bike is erg netjes afgewerkt en daardoor zijn er bijvoorbeeld nauwelijks kabels te zien omdat deze door het frame lopen. De motor zit ook in het frame verwerkt en zit direct op de trappers voor het beste effect. Waar veel nieuwe fietsen een riem gebruiken in plaats van een ketting zit in de Gazelle Paris C7 Plus nog wel de ouderwetse aandrijving.

Met een gewicht van 22.4 kg zonder accu en een gewicht van 25.5 kg met accu is het een stabiele fiets. Het frame is gemaakt van aluminium. Je kunt met de fiets maximaal 25 km/u fietsen in combinatie met ondersteuning en je hebt in totaal 4 verschillende standen van ondersteuning waar je uit kan kiezen.

Specificaties:

Motor: Bosch Active Line Plus (50 Nm)
Accu: 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh
Display: Bosch Purion Display
Vork: Met vering
Zadelpen: Met vering
Remmen: Hydraulische velgremmen
Aandrijving: Ketting
Banden: 28 inch anti lek banden

Pluspunten

Stabiele e-bike
7 versnellingen
Krachtige motor
Verkrijgbaar met verschillende accu’s
Comfortabele vering

Minpunten

Klein display
Geen jasbeschermers

Fiets comfortabel met rechtstreekse ondersteuning op je trappers met de Gazelle Paris C7 Plus HMB

Accu vervangen

De fiets is sterk en stabiel, maar toch zul je na een jaar of tien de accu moeten vervangen. Na een aantal jaren zul je merken dat de accu langzaam aan minder begint te presteren. Je kunt minder lang op een volle accu of het duurt langer om de accu volledig op te laden.

Bij alle e-bikes geldt dit overigens; een accu is nog niet dusdanig ver ontwikkeld dat het veel langer dan 10 jaar meegaat. Je hebt hier zelf nog wel invloed op door de accu zo goed mogelijk te onderhouden.

Waar je bij sommige e-bikes veel moeite moet doen om de accu te vervangen als hij kapot is, valt dat bij de Gazelle Paris C7+ HMB reuze mee. Omdat de accu hier gemonteerd is op de bagagedrager haal je deze er gemakkelijk van af om hem te vervangen door een nieuw model accu.

Dit maakt het ook mogelijk om later nog te kiezen voor een betere accu dan er in eerste instantie op de fiets gemonteerd is. Zo kun je een upgrade geven aan je e-bike zonder dat je hier veel voor hoeft te doen of zelfs voor een nieuwe e-bike moet kiezen.

Voor wie is de Gazelle Paris C7+ het meest geschikt?

De Gazelle Paris C7+ HMB is geschikt voor iedereen die een eerste elektrische fiets zoekt. Omdat de fiets zo weinig mogelijk extra functies heeft en het instellen van de ondersteuningsniveaus zo gemakkelijk mogelijk gemaakt is, kan de fiets door iedereen gebruikt worden.

Je kunt de Gazelle Paris C7 Plus gebruiken in de stad voor woon-werkverkeer, maar het is ook een comfortabele fiets om langere fietstochten op te maken. Dat maakt het een e-bike die zeer geschikt is voor mensen die hun fiets voor verschillende doeleinden wil gebruiken.

In Nederland is de fiets goed te gebruiken in de stad, maar ook in heuvelachtig gebied waar de krachtige motor tot zijn recht komt. Met een prijs net boven de €2.000,- is het een dure aankoop, maar gemiddeld qua prijs voor een e-bike.

Ben je er uit en wil jij volgende week je eerste ritje op de Gazelle Paris C7+ maken? Koop de fiets nu online bij Fietsvoordeelshop en kies zelf de bezorgdatum!