30 liedjes illegaal downloaden? Half miljoen euro boete!

Downloaden strafbaar
Dat is een zure tegenvaller voor Joel Tenenbaum! Omdat hij meer dan 10 jaar geleden 30 liedjes illegaal gedownload en verspreid zou hebben, krijgt hij nu een boete van $675.000 opgelegd.

De rechtszaak sleept al jaren en het lijkt erop dat Tenenbaum nu definitief veroordeeld is tot het betalen van deze belachelijk hoge boete. De ellende begon toen hij in 2003 een verzoek ontving om $3.500 te betalen voor het illegaal downloaden van enkele tientallen liedjes. Joel was destijds 20 jaar en een ‘arme’ student. Hij bood daarom aan om $500 te betalen, maar dat aanbod werd afgeslagen.

Vervolgens barstte er een enorme juridische strijd los die er voor zorgde dat Tenenbaum in 2009 werd veroordeeld tot een boete van $675.000, een jaar later werd dit echter weer verlaagd tot $67.500. Uiteraard werd daar ook weer beroep tegen aangetekend. Gisteren oordeelde het federaal hof van beroep dat de boete $675.000 (513.933 euro) moet blijven. Een verzoek tot hoger beroep bij het Amerikaanse Hooggerechtshof werd vorig jaar al afgewezen.

Benieuwd om welke 30 liedje het ging? Het was onder andere muziek van Outkast, Eminem, Nirvana, Red Hot Chili Peppers en Green Day. De complete lijst met 30 nummers kan je HIER vinden. (via: huffingtonpost.com)

3 reacties

      • @robertr: Ik dacht het al, maar wilde alleen even melden dat ik het nogal apart vond dat er niet bij staat waar de beste man vandaan komt. Dollars worden ook nog in andere landen gebruikt dan in Amerika, en Amerika is ook groot, dus zegt het weinig dat hij uit Amerika komt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *