Bijna niemand gebruikt de apps van Samsung

Bijna niemand gebruikt de apps van Samsung
Samsung is gek op eigen apps en software. Zo gek, dat er in de nieuwe Galaxy S5 maar liefst 7,7GB aan ruimte wordt ingenomen door bloatware. Maar wordt die extra software ook gebruikt?

Amper, zo blijkt uit een onderzoek van Strategy Analytics. Ze mogen dan wereldwijd de meeste Android-telefoons en -tablets verkopen, aan de softwarekant valt nog serieus winst te boeken. Middels de AppOptix-app werd bij Amerikaanse Galaxy S3- en S4-gebruikers bijgehouden hoeveel tijd ze aan een app spenderen. Samsungs chat-applicatie ChatON scoorde met 6 seconden per maand ronduit slecht. Het vaak voorgeïnstalleerde Link en Group Play van de Koreanen werden eveneens zeer weinig gebruikt. Samsung S Memo en S Voice scoorden met 3 tot 4 minuten per maand al iets beter.

Bijna niemand gebruikt de apps van Samsung

Google doet het met apps daarentegen een stuk beter op Samsung-telefoons. Google Search mag gemiddeld op een half uur belangstelling per maand rekenen, in de Google Play Store wordt ongeveer een uur doorgebracht en op YouTube spenderen de respondenten van het onderzoek zo’n 2,5 uur.

Gebruik van Google-apps

We hebben een donkerbruin vermoeden dat dit in zekere mate ook geldt voor de apps van andere telefoonbouwers, zoals HTC, Sony en LG. Mochten jullie voorbeelden hebben van af-fabriek-apps die je wél veel en graag gebruikt, dan horen we ze graag.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *