Deze 7 auto-apps zijn onmisbaar

Telefoon in auto blauw
Tweedehandsjes zoeken, het laatste autonieuws, brandstofverbruik bijhouden of zelfs zuiniger leren rijden: there’s an app for that.

1. Autoblog

De Autoblog-app heb je natuurlijk al lang! Die bezorgt je, net als de website, het laatste autonieuws over al je favoriete merken en modellen. Foto’s, video’s, reviews, en zelf je eigen spots uploaden. Vanaf vandaag (10-06-15) is er overigens een nieuwe Android-app beschikbaar!

iTunes / Google Play

2. Flitsmeister

Geen andere app heeft meer of betrouwbaardere verkeersinformatie. Alle Nederlandse flitspalen en up-to-date informatie over files en controles zijn eenvoudig op te vragen. Dat het een goede app is blijkt wel uit het feit dat meer dan 700.000 weggebruikers hem al hebben gedownload. Die zorgen ervoor dat onbekende flitsers snel worden gemeld.

iTunes / Google Play

3. Autoscout24

Deze app is erg handig bij het vinden van occasions. Merk, model en prijsklasse invoeren is genoeg om een flinke lijst beschikbare auto’s voorgeschoteld te krijgen. Resultaten kun je makkelijk sorteren en de verkopers meteen benaderen.

iTunes / Google Play

4. DirectLease Tankservice

De goedkoopste benzine bij jouw in de buurt vind je snel en gemakkelijk met deze app. Je kunt stations zoeken en selecteren op basis van een lange lijst criteria, waaronder de aanwezigheid van een shop, LPG, gratis WiFi of verhuur van een aanhanger. Openingstijden en actuele brandstofprijs worden meteen weergegeven.

iTunes / Google Play

5. Find my Car

Vergeten waar je geparkeerd staat, het kan de beste overkomen. Met deze app kun je eenvoudig je parkeerplaats markeren en bij je terugkeer wordt je soepel naar je auto genavigeerd. Notities toevoegen en een timer activeren zijn ook mogelijk.

iTunes / Google Play

6. Fuellog/Road Trip Lite

Vergelijkbare apps voor respectievelijk Android en iOS die in eerste instantie de kosten van je brandstofverbruik monitoren. Maar ook wassen, parkeren, verzekeringen en onderhoud en reparatie kunnen worden meeberekend.

iTunes / Google Play

7. Google Maps

Android-telefoons komen vaak al voorgeladen met deze app, maar ook op iOS is Maps erg populair. Zo biedt de (gratis) app nu eindelijk de mogelijkheid om bepaalde kaarten offline op te slaan voor toekomstige referentie, en ook de navigatiestem is een stuk beter. Meer alternatieven? Check dan ons artikel over de 5 beste navigatie-apps.

iTunes / Google Play

Aanvullingen? Gooi ze in de comments.

Nog geen reacties

  1. Ik gebruik Spritmonitor om mijn brandstof- en andere kosten mee bij te houden. Gratis app en een nauwkeurig inzicht in je verbruik en kosten. Via hun website kun je alle data ook exporteren voor je eigen administratie.

  2. tankservice die je 5-10km laat omrijden naar de goedkoopste pomp heeft geen voordeel, ondanks dat mensen dat wel denken. En 5-10km is echt minder ver dan je denkt (een middelgrote stad van <100K inwoners is halverwege de stad voldoende)

    • @av_diver:
      Hoever je kunt rijden voordat het niet meer scheelt kun je makkelijk uitrekenen en lijkt me iha verder dan wat jij zegt.

      Heb zelf een tank van 65l en diesel kost hier tussen 1.20 en 1.30, dus goedkoop tanken scheelt 6.50, met verbruik van 7l/100 kan ik dus 77km omrijden (niet dat dat doe).

  3. Als navigatie app gebruik ik Here van Nokia op m’n Android toestel. Daar kon je altijd al je kaarten offline gebruiken. Bij mij staat heel Europa op een sd-kaart in m’n telefoon en de app heeft zelfs de mogelijkheid tot live traffic informatie. Deze heeft dan wel internetverbinding nodig.

      • @jochempie: kun je beter online gebruiken zodat je de files kunt omzeilen. Nu spaar jij een paar euro roamingkosten uit die je weer verliest op een uurtje of twee filerijden met dito brandstofverbruik ?

  4. – Waze voor de navigatie en extraatjes
    – iKenteken om die BMW’s met opgepakte M-stickers te ontmaskeren
    – car performance om de fabrieksopgave van je acceleratie te controleren

  5. 6 van de 7 apps zijn geoptimaliseerd voor de iPhone 6 (plus). Wanneer volgt Autoblog? Niet dat het een kritiek probleem is, maar wel een irritatiefactortje.

  6. Zullen we deze lijst updaten met Windows apps?

    2. http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/flitsmeister/6f3bd4bc-f2dc-4f2a-8273-2646e9455364
    Jullie hebben natuurlijk aandelen in Flitsmeister, maar zelf vind ik Flitsservice Flitsnav beter. Deze heeft tenminste ook een landscape mode. http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/flitsservice-flitsnav/de781e8e-d549-46fb-a6d7-e14ca6968e83

    3. http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/autoscout24/6ac82e62-2c05-e011-9264-00237de2db9e

    5. en 7. HERE Drive+, beste navigatie app op Windows Phone, met ingebouwde functie om je auto te vinden.

  7. Sorry hoor maar de Autoblog app welke geinstaleerd staat op m`n S5 staat nog steeds toe dat ik kan inloggen en reageren. Zojuist de update gedownload en geinstaleerd…. en werkt nog steeds niet. Voor een reactie moet ik altijd naar een pc of ipad. Zijn er hier mensen die daar ook last van hebben of hebben gehad. Of weet iemand hoe ik dit kan oplossen. De telefoon heb ik inmiddels een jaar dus het mag wel.

  8. De tanklease app is handig, alleen niet als je euro98 tankt. Dan geeft de app vaak aan; Super Plus, €?,?? – en schiet dus niet op.
    Iemand een betere?

  9. Navmii ; offline navigatie op basis van OSM. Werkt geniaal , de ultieme middelvinger naar betaalde navigatie imho.

    Fuelnode ; Goedkope peut vinden op basis van google maps. Is een tikje antiek en werkt niet altijd even goed maar het principe is erg fijn.

    Ulysse speedometer ; Er zijn tonnen speedo apps maar deze is wel erg fraai en zeer compleet.
    Was m’n 1e app die ik heb aangeschaft maar de free versie voldoet voor het geheel al prima.

  10. IN de auto, als je rijdt, zijn alleen Google maps en flitsmeister handig. De rest moet je afblijven. Spotify is trouwens ook wel een handige app voor in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *