Help jezelf uit de brand met de SkySaver


Kantoorgebouwen worden steeds hoger, dus voor je het weet zit je op 25 hoog achter je bureautje te werken. Wat als er dan plotseling brand uitbreekt?

Dat is waarschijnlijk het laatste waar je aan wilt denken, terwijl je van je oneindige uitzicht geniet, maar het zal je maar gebeuren… In geval van nood ben je namelijk alles behalve snel beneden en zie dan maar eens rustig te blijven. SkySaverUSA kan kantoorslaven gelukkig redden met een persoonlijke evacuatiekit.

Deze kit is speciaal ontworpen voor mensen die tijdens een brand of aanslag vast zitten op de hoogste etages. De SkySaver is eigenlijk niets meer dan een tuigje, waarmee je je langs het gebouw kunt laten zakken. Dat klinkt leuk, tot je met al je collega’s uit het raam bungelt en alsnog allemaal als eerste beneden wilt zijn.

Daar blijft het niet bij, want ook als je naar de specificaties kijkt lijkt het concept achter de SkySaver niet helemaal doordacht. Het langste koord meet namelijk 80 meter, knap lastig als je op een verdieping hoger dan 100 meter zit. Dan kun je een vuurbestendig koord hebben, ook dat gaat je dan natuurlijk niet redden.

Zit je wel binnen 80 meter van de begane grond, dan kun je de SkySaver voor 379 euro aanschaffen. Je hoeft het touw vervolgens alleen maar aan een stevig punt vast te maken, voordat je jezelf laat zakken uit een raam. Dankzij het ingebouwde systeem kom je vervolgens weer veilig aan de grond.

[gv data=”QFAdxCCGIFs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *