Vijf space-apps om de maanlanding te vieren

Astronaut-maanlanding
Precies vijfenveertig jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Wij zetten de vijf beste ruimte-apps op een rijtje om dit te vieren. Nee, Angry Birds: Space staat er niet tussen.

1 – Astronaut Spacewalk HD – €1,79
Als je een beetje een idee wilt krijgen hoe een astronaut zich voelt als hij boven de aarde bungelt, dan moet je Astronaut Spacewalk eens proberen. De complexe besturing vergt veel van je geduld en tijd, maar geeft je daardoor wel een behoorlijk diepgaande simulatie van het astronautenleven.
Astronaut-Spacewalk

2 – SkyView/Star Walk – €1,79/€2,15
Veilig sterren kijken vanaf de aardbodem is natuurlijk ook een optie. De SkyView app maakt van je smartphone of tablet een geavanceerde sterrenkijker die tekst en uitleg geeft bij de sterrenhemel. Richt je scherm naar de lucht en SkyView ontdekt vanzelf sterrenbeelden, planeten en satellieten. Er is onlangs zelfs een Time Travel optie toegevoegd die je de sterrenhemel laat zien op verschillende tijden en jaartallen. Je hebt overigens geen Wifi nodig om SkyView te gebruiken. Star Walk doet iets soortgelijks voor Android-toestellen.
skyview

3 – Waking Mars – €4,49/€2,19
Als de maanlanding iets te suf voor je is, dan kun je op avontuur gaan in Waking Mars. In de stijl van de klassieke Metroid-games ontdek je de rode planeet als eenzame astronaut. Gewapend met een jetpack en een berg kennis over de flora en fauna van Mars, is het aan jou om veilig van de planeet te ontsnappen en bewijs mee te nemen van buitenaards leven. Puzzels draaien vooral om het slim gebruiken van je omgeving, door planten te laten groeien en zuurstof aan te maken.
waking-mars

4 – FTL: Faster Than Light – €8,99
FTL focust zich minder op de astronaut en meer op het ruimteschip waar hij in zit. Het is aan jou om je bemanning op het juiste moment de juiste onderdelen van je schip te laten bedienen, zoals de schilden, laserkanonnen en de cockpit. Tijdens je ruimtereis neem je het op tegen aliens en sluit je deals met ruimtepiraten. Bij vlagen kan deze verslavende game enorm lastig zijn, maar dit maakt de voldoening als je jouw crew heelhuids uit een gevecht laat komen alleen maar groter.
FTL

5 – Out There – €3,59/€3,59
In Out There wordt de hoofdpersoon wakker na een onbekende tijd in Cryosleep. Al snel komt hij erachter dat hij zich niet meer in ons zonnestelsel bevindt. Het is aan jou om veilig terug te keren naar de aarde, maar voordat dit zover is kom je in aanraking met allerlei alienrassen, zul je je schip goed moeten onderhouden en strategische keuzes moeten maken om langer te kunnen overleven.
Out-There

6 – Bonus: I’m Astronaut – Gratis
Als je helemaal geen zin hebt in al die complexe, diepgaande apps, dan moet je I’m Astronaut gewoon downloaden. Het kost je niks en laat je met het grootste gemak zien of een ruimtepak jou goed staat. Door het importeren van een foto zie je jezelf ineens boven de aarde zweven. Verschillende achtergronden zorgen ervoor dat je ook een kijkje kunt nemen op de maan of een zwart gat ingezogen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *