Groter verschil tussen iPhone 14 en iPhone 14 Pro

Groter verschil tussen iPhone 14 en iPhone 14 Pro

Groter verschil tussen iPhone 14 en iPhone 14 Pro

Apple maakt het verschil tussen de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro groter dan voorheen. Lees hier hoe ze dat doen.

Het Amerikaanse bedrijf brengt de nieuwe smartphones in de tweede helft van dit jaar op de markt. Dit zou rond september moeten zijn. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren zou Apple niet langer dezelfde chip voor alle modellen gebruiken. Volgens de analist Ming-Chi Kuo krijgen namelijk alleen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de beschikking over de nieuwe A16-soc. En dat is wel opmerkelijk.

Verschil iPhone 14 en iPhone 14 Pro

Kuo schrijft dit zoals altijd in een tweet. Daarin zegt hij dat de iPhone 14 en iPhone 14 Max zullen worden aangedreven door de A15-soc. Deze chip vinden we momenteel onder de motorkap van de gehele iPhone 13-serie.

Het is niet duidelijk waarom Apple voor deze strategie kiest. Apple maakt hierdoor het verschil groter tussen de twee iPhone ’s en dus is het misschien de moeite waard om toch voor die Pro te gaan. Het ligt voor de hand dat de goedkopere modellen qua chipset een jaar achter zullen lopen op de Pro-modellen. Dit betekent dat de A16 pas in 2023 beschikbaar wordt gemaakt voor de iPhone 15 en iPhone 15 Max.

Ram

Kuo gaat verder in op de hoeveelheid ram. Volgens hem krijgen de iPhone 14-modellen met A15-soc wel meer ram. Alle modellen zouden 6GB krijgen. Nu hebben alleen de Pro modellen dat nog en hebben de ‘reguliere varianten’ 4GB. Dat is dus wel een stapje vooruit voor deze aankomende modellen. Apple zou wel Lpddr5 gebruiken voor de iPhone 14 Pro-modellen. De reguliere modellen krijgen volgens Kuo weer Lpddr4x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *