Nintendo: ‘Sorry voor tekort Switch’

Nintendo: 'Sorry voor tekort Switch'
Teveel mensen willen een Nintendo Switch console.

Nintendo biedt zijn excuses aan voor het blijvende tekort aan Nintendo Switches. Het bedrijf schrijft dat in een brief over het tekort naar klanten en retailers. In die brief belooft Nintendo elke week nieuwe Switches te verzenden en dat de productie is opgehoogd in juni.

Ook staat er in de brief dat Nintendo meer Nintendo Switch Splatoon 2 bundels gaat maken. De bedoeling is dat er genoeg zijn als het spel op 21 juli gelanceerd wordt.

Verder zullen er zoveel mogelijk consoles geproduceerd worden voor de herfst en het einde van het jaar.

Eerder zei Nintendo al toe om meer Switches te gaan produceren. Het bedrijf wilde toen meer dan 16 miljoen consoles gaan produceren dit jaar.

De excuusbrief is gepost op de Japanse Nintendo Switch ondersteuningspagina.

Eerdere berichten over het tekort melden dat het tekort komt door een gebrek aan componenten om de console te maken. Nintendo en Apple zijn verwikkeld in een concurrentiestrijd over beveiligde NAND en andere componenten, die worden geproduceerd in Azië.

Ook blijkt de Nintendo Switch een zeer populaire console te zijn in een aantal delen van de wereld. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de console minder goed verkrijgbaar is. (Via i4u)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *