Nintendo introduceert nieuwe 3DS en 3DS XL

Nintendo introduceert nieuwe 3DS en 3DS XL
Nintendo-gamers, rejoice! De Japanse computergigant heeft twee nieuwe versies van de Nintendo 3DS aangekondigd: de New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS LL.

Wat meteen opvalt is de toevoeging van een extra analoge stick. Deze is iets kleiner en aan de rechterkant boven de actieknoppen geplaatst. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in-game de camerapositie gemakkelijk te wijzigen. Een andere leuke toevoeging is dat de vier actieknoppen het kleurenschema van de oude SNES-controllers hebben: blauw, rood, geel en groen. Verder heeft de new 3DS twee extra knoppen op de schouders gekregen (ZR & ZL).

Scherm groeit naar 3,88-inch

Het scherm van de reguliere 3DS ging van 3,5-inch naar 3,88-inch, terwijl het scherm van de 3DS XL met 4,88-inch gelijk bleef. Beiden hebben een resolutie van 800 bij 240 pixels. Nintendo claimt dat ze er ook een snellere processor hebben gebruikt, wat het downloaden van content en het browsen sneller laat verlopen. De New 3DS is tot slot voorzien van een nfc-chip, om Amiibo-figuurtjes mee te scannen, en een micro SD-kaartslot dat het oude SD-kaartslot vervangt.

Bij de presentatie heeft Nintendo aangegeven dat er games zullen verschijnen die alleen op de New 3DS te spelen zijn, waarvan Xenoblade Chronicles de eerste is. Het is nog niet bekend wat de New 3DS en zijn grotere variant gaan kosten in Nederland.

[lg_folder folder=”Nintendo/New_3DS/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *