Alles over Speed Pedelecs

De speed pedelec wordt steeds populairder. Wie wil er nu niet een duurzaam alternatief voor een auto, waarmee je ook nog eens de ochtend spits vermijdt. Wat valt er allemaal te kiezen en waar moet je op letten?

We zien de speed pedelec de laatste jaren steeds vaker op de weg. En dat is geen wonder. Want de speed pedelec is snel, comfortabel en voordelig in het gebruik. Daarnaast is de speed pedelec ook nog eens goed voor het milieu en voor je conditie. Want op de speed pedelec versterkt de motor je trapbewegingen, waardoor je als speedpedelec rijder superkrachten lijkt te hebben.

Speed pedelecs hebben al gauw motoren tot tegen een kilowatt vermogen. Dat is sterker dan een paard. Dus daarmee kom je wel op tijd op je werk! Zeker omdat je lachend de files voorbij kan rijden.

De speed pedelec is een snelle elektrische fiets, die snelheden tot 45 km per uur bereikt. De speed pedelec wordt snel populairder en dat is geen wonder. Want wie wil nou niet, tegelijkertijd aan je conditie werken, geld besparen en ontspannen langs gefrustreerde automobilisten in de ochtendspits suizen?

Let wel op! Een speed pedelec is, wettelijk gezien, een bromfiets. Dus moet je een bromfietscertificaat (of rijbewijs) hebben en een helm dragen. Dus als automobilist zit je meteen goed!

Koplopers in Future Mobility

Onze favoriete merken

Ook bij de speed pedelec zie we, net als eerder bij de elektrische fiets, een duidelijke trend naar kwaliteitsmerken zoals Stromer. Of bijvoorbeeld Gazelle of Sparta. De tijd van onveilige rammelkasten is definitief voorbij, de speed pedelec rijder van nu gaat echt helemaal voor kwaliteit.

Dus daarmee doet de speed pedelec steeds minder onder voor een auto. Behalve dan in prijs, want een speed pedelec is natuurlijk stukken goedkoper in gebruik en in aanschaf dan een auto. Goed nieuws, want zo houd je geld over voor leuke dingen.

Gazelle

Gazelle is al een eeuw een grote fietsenfabrikant in Nederland en groeit goed met de tijd mee door het verlagen van emissies door de productie van alternatieve, groene vervoersopties.

Stromer

Stromer is relatief nieuwe op de markt, maar is door hun revolutionaire ontwerpen al het meest verkochte speed pedelec merk.

Sparta

Sparta is een degelijk en betrouwbaar merk, dat al verstand had van motoren voor de productie van hun eerste e-bikes en speed pedelecs.

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Favoriete speed pedelecs bij Fietsvoordeelshop.nl

Stromer ST1
Pros:
 • Goede actieradius
 • Ondersteunende Stromer CYRO Drive II achterwiel motor
 • Ketting aandrijving met 9 versnellingen
 • Motor minder geschikt voor steile heuvels
 • 618Wh capaciteit, accu upgrade mogelijk
Gazelle CityZen Speed
Pros:
 • 500 Wh accu, geen accu upgrade beschikbaar
 • Bosch Performance Speed middenmotor
 • Relatief kleine actieradius (25-60 km)
 • Strak design
 • Voorvering en bagagedrager met snelbinder
Sparta d-Burst METB
Pros:
 • Zeer sterke 75 Nm motor
 • Maximumsnelheid 45 km/h
 • 625 Wh accu capaciteit met 30-80 km actieradius
 • Voordelige speed pedelec
 • Bromfiets- of autorijbewijs nodig
Lasso Brag

Waar ben je naar op zoek?

Het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt.

In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.

Speed Pedelecs

Zie jij zo’n snelle fiets wel zitten? Zoef over de wegen, vermijd files, reis duurzaam én gezond met de speed pedelec. Alles wat je moet weten over speed pedelecs vind je in onze artikelen.

Elektrische fietsen

Al meer dan de helft van alle fietsen die verkocht wordt, een elektrische fiets. Steeds meer mensen doen hun dure auto de deur uit en vervangen deze door een zuinige en gezonde elektrische fiets. We hebben de favoriete fietsen voor je verzameld.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?
Wat is de beste elektrische fiets?

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby