Profiteer van duurzame mobiliteit | Alles over mobiliteit van nu en later

Ook mobiliteit zal voor iedereen flink gaan veranderen tijdens de energietransitie. Lees hier alles over mobiliteit en ontdek alles over de mobiliteit van de toekomst en wat dit voor jou betekent!

Mobiliteit betekent letterlijk beweeglijkheid. Het gaat hier met name over de beweeglijkheid van mensen en goederen, door middel van verschillende vervoersmiddelen en natuurlijk ook de infrastructuur.

Het belangrijkst waar we het over gaan hebben is de toekomst van mobiliteit. Op het moment wordt het merendeel van de Nederlandse mobiliteit nog steeds draaiende gehouden door fossiele brandstoffen.

Als onderdeel van de energietransitie is ook de mobiliteit flink aan het verduurzamen, waarbij meer en meer mensen en bedrijven aan het overstappen op duurzamere vervoersalternatieven.

Powered by:

Er wordt hard gewerkt aan E-mobiliteit, waar voertuigen zoveel mogelijk op elektriciteit moeten gaan rijden. Dit moet besparend zijn voor het gebruik van grondstoffen en de CO² uitstoot significant gaan verlagen.

Niet alleen bedrijven en particulieren doen hier aan mee, ook de scheepvaart en het openbaar vervoer zijn hier actief mee bezig.

Waar ben je naar op zoek?

mobiliteitoplossingen

Mobiliteitsoplossingen

Veel bedrijven en individuen zijn aan het zoeken naar alternatieve vormen van mobiliteit, die minder impact op het milieu hebben. Maar tegelijk moeten deze oplossingen nog steeds snel en efficiënt blijven. Lees er via de onderstaande knop alles over!

CO2-registratie

Heeft jouw bedrijf meer dan 100 mensen in dienst, dan heb je te maken met de CO2-registratieplicht. Wat houdt dat precies in, hoe kun je er gemakkelijk aan voldoen en welke tools zijn daarbij handig?

mobility as a service maas

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welk merk past bij jou?

Het efficiënt toepassen van mobiliteitsoplossingen of het opzetten van een mobiliteitsbeleid blijkt ingewikkelder dan het klinkt. Geen stress, deze merken staan voor je klaar om jou en je bedrijf hierbij te helpen!

driven mobiliteitoplossing maas

Driven

Driven helpt bedrijven met het regelen van mobiliteit zodat het precies aansluit bij de behoeften en doelen van het bedrijf.

shuttel logo mobiliteit

Reisbalans

Reisbalans helpt bedrijven profiteren van een efficiënt en flexibel mobiliteitsbeleid. Van ritten- tot CO2-registratie en mobiliteitskaarten.

Meer over Mobiliteit

We hebben het gehad over mobiliteit en de verschillende oplossingen die al beschikbaar zijn. Geen zorgen, je hoeft je niet uitgebreid in te gaan lezen over all verschillende oplossingen en welke voor jou de beste keuze is. Dat hebben wij al voor je gedaan!

Hieronder kun jij ontdekken welke mobiliteitsoplossingen de beste keuze voor jou zijn.

Meer weten over het vervoer van de toekomst? Lees meer over Future Mobility.

duurzame mobiliteit

De beste mobiliteitsscans

Er komen in rap tempo steeds meer mobiliteitsoplossingen bij. Wil je een mobiliteitsscan doen, maar weet je niet goed waar je dat kunt doen?

YourMoby zocht het uit. Ontdek waar je op moet letten en wat de beste oplossing voor jou kan zijn.

mobiliteitsoplossingen

Mobiliteitsbudget slim inzetten

Welke services en mogelijkheden zijn er omtrent het mobiliteitsbudget? Ontdek belangrijke factoren om over na te denken kies wat het beste bij jouw organisatie past.

Dankzij de verschillende aanbieders vind je altijd wel een match.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over mobiliteit of het kiezen van een geschikte oplossing? We hebben de meestgestelde vragen voor je verzameld.

Waarom is het verduurzamen van mobiliteit belangrijk?

Op dit moment is mobiliteit één van de grootste bijdragers aan milieuvervuiling. Naast dat we dit moeten verminderen, moeten we ook beter kunnen gaan inspelen op toekomstige verwachtingen, ontwikkelingen en vooruitzichten. Met duurzaam wordt o.a. bedoeld dat het langer mee gaat, milieuvriendelijker is en grondstoffen worden bespaard.

Wat is E-mobiliteit?

E-mobiliteit staat voor elektrische mobiliteit. Je kunt hierbij denken aan voertuigen die deels of volledig aangedreven worden op elektriciteit. Dit is milieuvriendelijker, stiller en efficiënter. Er wordt dan ook flink op ingezet door bijvoorbeeld subsidies en wet- en regelgeving.

Is het openbaar vervoer niet al een duurzame alternatief?

Het klopt dat het nemen van het OV al relatief duurzamer is dan het nemen van de auto, doordat de CO² uitstoot per persoon minder is. Maar ook hier is er nog veel verbetering mogelijk. Zo wil de overheid dat meer mensen met het OV gaan reizen en ook deze voertuigen zullen meer en meer op elektriciteit gaan rijden.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby