Profiteer van duurzaam rijden | Alles over occasion EV’s

Elektrische auto’s worden steeds aantrekkelijker. Lagere kosten en minder uitstoot, dat klinkt alleen maar positief! Maar is een gloednieuwe auto aanschaffen te duur? Je kunt ook een occasion kiezen!

Een nieuwe auto kopen is voor iedereen een grote stap, of het nu je eerste is of als je al een ervaren bestuurder bent. Het blijft een flinke investering.

Daarom is een occasion een perfect alternatief! Een occasion is een tweedehands auto, maar die kunnen vaak nog een hele tijd mee. Je kunt op de occasionmarkt veel elektrische auto’s vinden tegen een lagere prijs.

Occasions hebben soms een imago van oude roestbakken, maar in de werkelijkheid is dat helemaal niet zo. Vaak zorgen mensen heel goed voor hun auto en verkopen hem niet omdat hij oud en kapot is, maar omdat ze een ander model willen of naar een grotere of kleinere auto willen overstappen.

Je moet natuurlijk wel goed opletten bij de aankoop van een tweedehands EV: bekijk altijd goed de staat van de auto én de accu en vraag naar de onderhoudshistorie.

Powered by:

Een tweedehands elektrische auto

elektrische occasion auto's

Zo koop je een occasion

Het kopen van een elektrische occasion is niet heel veel anders dan het kopen van een nieuwe auto. Maar je moet natuurlijk wel extra goed bekijken of de auto nog in een goede staat is. Doet alles het nog naar behoren aan de binnen- en buitenkant?

Hier vind je alle stappen, tips en tricks die je nodig zult hebben bij het kopen van een elektrische auto. Ga je inderdaad voor een occasion? Wees dan extra kritisch.

Een EV kopen met een kleiner budget

Elektrische auto’s zijn niet goedkoop! Veel mensen willen graag duurzamer gaan rijden en profiteren van alle voordelen, maar voor de meeste mensen is het nieuwste model van Tesla of Audi helemaal niet haalbaar.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere merken en modellen, die betaalbaarder zijn, zeker als je zoekt op de occasionmarkt.

Wil je meer weten over hoe je met een kleiner budget toch in een elektrische auto kunt gaan rijden? Lees dan snel verder!

Budgetten

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welke occasion past bij jou?

Wil je meer weten over occasions en welke types, merken en modellen je dan zou kunnen kiezen? In deze drie artikelen vind je alles wat je moet weten over tweedehandse elektrische auto’s

Beste occasions

Wil jij een occasion aanschaffen, maar weet je nog niet welk type auto het beste bij jou past?

We hebben een lijst voor je samengesteld met de beste occasions op de markt zodat jij alle opties kunt vergelijken.

Beste elektrische occasions

Je wilt een elektrische occasion kopen, maar welk merk kun je dan het beste kiezen? En welk model past dan het beste bij jou?

Hier vind je de beste elektrische occasions.

Beste hybride occasions

Twijfel je nog over een volledig elektrische occasion? Je kunt ook kiezen voor een hybride occasion!

Er is een ruim aanbod op de (occasion)markt. Bekijk de beste opties.

Favoriete elektrische occasions vergeleken

Kia EV6
Pros:
 • Zeer snelle auto met grote actieradius
 • Ultra-snelladen met 800 V
 • Voorzien van slimme features
 • Heel comfortabel met een strak uiterlijk
 • Trekvermogen tot 1600 kg
Hyundai Ioniq 5
Pros:
 • Ultra-snelladen en ruim 500 km actieradius
 • Veel comfort en ruimte
 • Strak en iconisch design
 • Beste trekauto van 2022 (1600 kg)
 • Innovatieve features
Audi Q4 E-tron
Pros:
 • Zeer geschikt als eerste EV door veel fysieke knoppen en minder hightech features
 • Rijdt stil en heeft uitstekende demping
 • Grote actieradius van 520 km
 • Normale laadtijd
 • Ruime kofferbak en tot 1000 kg trekvermogen

Meer over occasions

Ben je nog niet uitgelezen over occasions en elektrische auto’s? Lees verder en vind extra informatie over het kopen van een elektrische occasion.

Meer weten over het vervoer van de toekomst? Ontdek alles over Future Mobility.

occasions elektrisch

Hoe zit het met de accu in een tweedehands EV?

Bij het kopen van een tweedehands elektrische auto is het heel belangrijk dat de accu het nog goed doet. Het moet natuurlijk nog genoeg vermogen voor de afstanden die jij wilt afleggen.

In dit artikel lees je alles over de accu van een elektrische auto en waarop jij kunt letten bij het kopen van een occasion.

elektrisch rijden occasion

Hybride occasions

Vind je een volledig elektrische auto toch nog een beetje grote stap? Dan kun je ook voor hybride occasion gaan.

Een hybride maakt de stap naar duurzamer rijden net wat toegankelijker en ook deze auto’s zijn in overvloed te krijgen als occasions.

In het artikel hieronder lees je alles over hybride occasions.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over elektrische occasion auto’s? We hebben de meest veelgestelde vragen voor je verzameld.

Hoe zit het met het opladen van een elektrische occasion?

Het opladen van een occasion is vrijwel hetzelfde als voor een nieuwe elektrische auto. Je hebt een speciaal oplaadpunt nodig bij jou thuis of onderweg.

Het enige wat potentieel anders is, is de oplaadtijd. Het kan voorkomen dat de oplaadtijd van een occasion langer is dan oorspronkelijk aangegeven wordt voor een nieuwe variant.

Waarom een elektrisch auto kopen?

Europa wilt zo snel mogelijk van traditionele auto’s af, omdat de emissies dringend omlaag moeten. Het overstappen op elektische of hybride auto’s is een relatief makkelijk manier voor mensen om hieraan bij te dragen.

De optie van een occasion in plaats van een nieuwe maakt dat nog toegankelijker, maar bespaart ook weer een hoop grondstoffen en emissies die nodig zijn voor het produceren van een nieuwe auto!

Welke voordelen hebben elektrische occasions?

Naast dat ze een stuk zuiniger zijn, zijn elektrische auto’s vaak ook uitgerust met de meeste recente technologieën. Digitale en automatische functies en de meest recente veiligheidsfuncties.

Daarnaast worden bestuurders van elektrische auto’s ook veel voordelen aangeboden als het gaat om kosten en belasting. Zo zijn er subsidies en betaal je minder wegenbelasting.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby