Gaming bureau | Creëer de beste gaming ervaring! (2021)

Ben jij een fanatieke gamer en breng je dagelijks veel tijd achter een scherm door? Dan is het geen gek idee om een gaming bureau aan te schaffen om van verschillende voordelen te profiteren. 

gaming bureau

Na het lezen van dit artikel weet jij of dit iets voor jou is en welke voordelen het biedt. Wil jij een gaming bureau kopen, omdat jij al overtuigd bent dat het aanschaffen van een speciale desk voor gaming iets voor jou is? Kijk dan alvast op deze site en bestel er meteen eentje!

gaming bureau kopen

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Waarvoor is een gaming bureau?

Het aanschaffen van een gaming bureau biedt verschillende voordelen. In eerste instantie zorgt de desk voor een comfortabelere game-ervaring, waardoor je nog meer van je game kunt genieten. Het bureau is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor je ruimte kan creëren voor boxen en andere gaming apparatuur. Tegenwoordig komen er steeds geavanceerde games uit, waarvoor het prettig is een fijn gaming bureau te hebben, zodat het spelen van de games dé ultieme immersieve ervaring wordt. 

Beter voor je houding

Naast een betere game-ervaring, is achter een professionele gaming desk gamen ook een stuk comfortabeler voor je houding. Bij een ergonomisch game bureau is de vormgeving aangepast aan de houding van het menselijk lichaam. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten veelal voorkomen worden.

Om deze reden is een ergonomisch bureau voor gaming beter voor je houding dan een regulier bureau. Een ergonomisch bureau voorkomt zo ook klachten in de rug, nek en/of schouders. 

Zelf alle voordelen ervaren van een gaming bureau? Bestel ‘m voordelig op bol.com!

Een gaming bureau kopen – Waar let je op?

Wanneer je besluit een gaming bureau te kopen, is het verstandig om op een aantal aandachtspunten te letten. Je wilt namelijk voor de prijs wel een goede kwaliteit in ruil. Er zijn vier belangrijke aspecten bij het aanschaffen van een desk voor gaming. We behandelen ze hieronder. 

Grootte

Het eerste punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van een speciaal voor gaming ontworpen desk, is de grootte van het bureau. Je kan namelijk wel een ergonomisch bureau hebben aangeschaft, maar als dit nog steeds niet de juiste lengte heeft, kunnen er nog steeds lichamelijke klachten door gamen ontstaan.

Naast het ontstaan van lichamelijke klachten bij een verkeerd formaat van een bureau, is het gamen zelf ook minder leuk. Dus uiteraard ga je voor die ultieme, ontspannen en comfortabele game-ervaring. Want gamen is leuk, en moet leuk blijven!

Je bekijkt van tevoren hoe groot het gaming bureau maximaal mag zijn, door te meten hoe groot je kamer is en rekening te houden met je eigen lengte. Hiernaast is het ook belangrijk om naar de diepte en breedte van het bureau te kijken. Wanneer je een groot toetsenbord hebt, is het fijn dat er genoeg diepte en breedte in het bureau zit. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om meerdere monitoren naast elkaar te plaatsen. 

Opbergruimte gaming bureau

Een ander belangrijk punt om over na te denken, is de opbergruimte. Een gaming bureau met opbergruimte zorgt voor een overzichtelijke desk, waardoor je tijdens het gamen niet wordt afgeleid door rommel. Sommige bureaus hebben een ingebouwde opbergruimte, waar je zelf je pc in kunt opbergen evenals andere grote gaming apparatuur. Dit voorkomt schade aan de apparatuur en zorgt ervoor dat deze niet vuil wordt.

Als je graag gebruik wilt maken van een opbergruimte in jouw game omgeving, is het belangrijk om dat van tevoren uit te zoeken. Niet elk bureau heeft namelijk een opbergruimte. 

Uiterlijk gaming bureau

Nu je deze twee punten hebt bepaald, is het tijd om over het model en de aankleding van het bureau na te denken en gaming bureau accessoires. Je kan bijvoorbeeld het ontwerp van je bureau aanpassen op het interieur in je kamer en zelf ook bepalen hoeveel lades je in het bureau wilt hebben. Ook kan je nog LED-strips onder je bureau plaatsen en goede geluidsboxen aanschaffen. Een gaming bureau met ledstrip en geluidsbox, maakt het effect van de game nog mooier!

Wanneer je uren lang achter elkaar games speelt, is het waarschijnlijk dat je hiernaast ook wat drinkt. Het is dus verstandig om in dit geval een bekerhouder aan te schaffen. Zo voorkom je dat je tijdens je game per ongeluk water over je gaming set gooit. Sommige hebben hiervoor een ingebouwde bekerhouder die waterschade voorkomt.

Bij het uiterlijk komt ook het materiaal kijken. De meeste zijn van metaal, MDF, spaanplaat en hout gemaakt. Bekijk van tevoren wat voor materiaal jij prettig vindt en bekijk, of je het materiaal mooi vindt staan in je kamer. 

Verstelbaar gaming bureau

Na het bepalen van de grootte van jouw desk, heb je ook nog de optie om te kiezen voor een verstelbaar gaming bureau. Een ideale hoogte zorgt namelijk voor een fijnere game-ervaring.

Het voordeel van een verstelbare game desk is dat je je bij aankoop geen zorgen hoeft te maken over de grootte van het meubel. Je kan het namelijk gemakkelijk aanpassen aan de gewenste grootte.

Een verstelbaar gaming bureau is misschien duurder, maar op lange termijn levert dit mooie voordelen op voor je houding én je game-ervaring.

gaming bureau
Luxgoods elektrisch verstelbaar plateau, verandert uw bestaande bureau in een game bureau met veel bergruimte

gaming bureau kopen

De gaming bureaus vergelijken

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bureau, kan je de bureaus met elkaar gaan vergelijken. Over het algemeen spreken we over vier verschillende typen game bureaus. We beschrijven ze hier in detail!

Gaming tafel

Een gaming tafel is geschikt voor een kamer met iets minder ruimte. De gaming tafel is namelijk groot genoeg om je gaming apparatuur zoals een gaming monitor op kwijt te kunnen, maar neemt niet de hele kamer in beslag. Een gaming tafel heeft een strakke vormgeving en is gebouwd van sterk materiaal.

gaming bureau kopen

Bij sommige gaming tafels zijn ingebouwde gaming muismatten aan het oppervlak bevestigd. Zo ben je altijd klaar om direct te beginnen met gamen.
Bij de meeste gaming tafels is het mogelijk om de hoogte te verstellen, maar niet bij allemaal. Bij de aankoop is het daarom belangrijk dat je naar de specificaties van het product kijkt, om er zeker van te zijn dat je een miskoop voorkomt. 

Gaming hoekbureau

Heb je een grote kamer en wil je het liefst een groot bureau kopen? Dan is een gaming hoekbureau waarschijnlijk de beste optie voor jou. Dit is een meubel, gevormd in een ‘’L’’ vorm, wat ervoor zorgt dat er een groot deel van de kamer wordt ingenomen. Op dit bureau is er genoeg oppervlakte om meerdere monitors te plaatsen en wordt de beweegruimte vergroot.

gaming bureau maken
Een gaming hoekbureau van fabrikant Parisot.

Bij een goed gaming hoekbureau is de opbergruimte ook vaak erg groot. In de kastjes onderin het bureau, is er ruimte voor andere game-apparatuur. Je kunt hier dus al je gaming apparatuur zoals draden, boeken en headsets in kwijt.

Naast de opbergruimte heb je ook een groot scala aan keuzes qua ontwerp. Je kan bij de meeste gaming hoekbureaus voor een grote muismat kiezen die het hele hoekbureau bedekt. Je hoeft dus geen extra muismat te bestellen, want die zit al bevestigd aan het gaming hoekbureau.

Ook bij dit type gaming bureau is het vaak mogelijk de lengte te verstellen en aan te passen aan jouw lengte. 

gaming bureau kopen

Normaal gaming bureau

Een normaal gaming bureau is net iets uitgebreider dan een gaming tafel. Hieronder is namelijk wel opbergruimte om apparatuur voor op te bergen. Ook heeft het vaak een strakke vormgeving en een stijlvol uiterlijk.

In de opbergruimte zou je zelfs je pc kwijt kunnen om het te beschermen tegen stof en ander vuil. Bij een normaal gaming bureau kan je ook vaak gebruik maken van de verstelbare functie.

normaal gaming bureau
Gaming tafel/bureau met handmatig verstelbaar blad van fabrikant Thomas.

Gaming bureau accessoires: elektrisch verstelbaar

De bovenstaande game bureaus kunnen vaak ook versteld worden. De elektrische functie heeft verschillende voordelen.

In eerste instantie hoef geen moeite te doen om aan knoppen te draaien (bij sommige bureaus kan dit namelijk erg zwaar zijn).

Voordat je je bureau gaat verstellen is het ook niet meer nodig om alle apparatuur van je bureau af te halen.

gaming bureau accessoires
Verstelbaar bureau met veel accessoires (en zelfs een afstandsbediening) van Game Royale

Waardoor je snel en gemakkelijk de juiste lengte aan kunt passen. Dit is fijn als er bijvoorbeeld meerdere mensen in het huis games achter hetzelfde device spelen. Iedereen kan het bureau dan makkelijk aan zijn of haar lengte aanpassen.

Microfoon als gaming bureau accessoire

Een ander gaming bureau accessoire waar je veel plezier aan kunt beleven, is een microfoon. Dit accessoire komt vooral van pas als je veel streamt of graag gamet met anderen. 

gaming bureau kopen

Gaming bureau FAQ

Ik vind een game bureau onzin. Waarom toch een game bureau?

Gaming is een onnatuurlijke activiteit voor je lichaam en belast je enorm. Vooral als je urenlang gamet, is de kans op lichamelijke klachten groot. Die kan je beter voor zijn met een goed ergonomisch gaming bureau.

Hoeveel kost een game bureau?

Een goed bureau hoeft niet al te duur te zijn. Goedkope tafels en bureaus zijn voor onder de honderd euro verkrijgbaar. Reken voor een professioneel model rond de tweehonderd euro of meer. Bedenk ook dat een meubel tientallen jaren meegaat. Je hebt er dus erg lang plezier van. Dan loont het de moeite om voor iets meer kwaliteit te gaan.

Waar moet ik op letten bij een game bureau kopen?

Dit hangt sterk af van hoeveel je gamet, hoeveel ruimte je hebt en of je snel last hebt van lichamelijke klachten. Over het algemeen loont het sterk de moeite om strategisch te investeren in een ergonomisch ontworpen game bureau, dat voorkomt dat je lichaam te zwaar belast wordt. Anders dan computerapparatuur, veroudert een meubel immers technisch gesproken immers niet. Dus ga in ieder geval voor een verstelbaar bureau. Je spieren en gewrichten gaan je erg dankbaar zijn.

Een game bureau kopen, waar doe ik dat?

Wij hebben een overzicht gemaakt van enkele goede bureaus van betrouwbare leveranciers.
Game tafels
Normale game bureaus
Gaming hoekbureaus
Verstelbaar bureau
Ergonomische bureaus

Conclusie

Wanneer je overweegt een gaming bureau aan te schaffen, is het belangrijk de verschillende aandachtspunten in je achterhoofd te houden om een miskoop te voorkomen. Als je snel last krijgt van rug- en nekklachten, is het slim om voor een ergonomisch bureau te kiezen.

Wanneer je jouw bureau online wilt aanschaffen, is het verstandig om goed naar de specificaties van het product te kijken. Op die manier weet jij welke onderdelen het bureau bevat en creëer je binnen no-time de beste game ervaring!

Zelf een gaming bureau aanschaffen?

Creëer de beste en meest comfortabele game ervaring. Bestel voordelig via Bol.com en begin!!

Home » Gaming bureau | Creëer de beste gaming ervaring! (2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *