Gaming stoel kopen | Zo zit je goed met je gamestoel!

Gamestoel? De beste gaming stoel kopen, is dat een gaming stoel goedkoop of een gaming stoel met voetsteun?

Iedere gamer kent het heerlijke gevoel: je hebt je drankje gepakt, een lekkere snack, je console staat aan, en je vestigt je zitvlak heerlijk in je comfortabele stoel. Echter, dit laatste stukje comfort is natuurlijk enkel te verkrijgen met de perfecte gaming stoel.

gaming stoel met voetsteun

Natuurlijk gamet lang niet iedereen evenveel, en halen sommige gamers er genoegen uit om lekker op de bank te hangen met een portable console in de hand. Maar iedereen die bijvoorbeeld graag een langere periode achter zijn PC zit, of zelfs een LAN-party houdt, weet hoe belangrijk het is om over een goede game stoel te beschikken.

In dit artikel gaan we verder in op de gemakken van een gaming stoel, en waarop te letten wanneer je er zelf eentje aanschaffen wil. Lees snel verder om van alles kennis voorzien te zijn wanneer je dit stukje ultieme game beleving kopen wil!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Waarom een game stoel kopen?

Nog steeds nemen veel gamers genoegen met een gewone bureaustoel, of het comfort van hun eigen bank. Toch worden game stoelen steeds vaker verkocht. Waarom?

Er zijn meerdere factoren die hier een rol in spelen, die we elk zullen behandelen. Bijvoorbeeld waar je op moet letten.

beste gaming stoel goedkoop

Maar ook welke verschillen er allemaal zijn, gezien het aanbod van gamestoelen speciaal voor gaming tegenwoordig alsmaar groter wordt.

Gelijk een gamestoel goedkoop kopen?

Reeds overtuigd en klaar om te genieten van het comfort van je eigen gamestoel? Koop gelijk de beste gaming stoel goedkoop bij Bol.com!

Voordelen van een gamestoel

Waarom steeds meer gamers overgaan op een gaming stoel, is natuurlijk voornamelijk om het comfort. Net al bijvoorbeeld op je werk, is het aannemen van een zittende houding voor een langere tijd, wat kan zorgen voor ongemak of zelfs rug- en nekklachten bij een verkeerde houding.

Dat alles heeft te maken met ergonomisch werken. Dit betekent dat je een correcte werkhouding aan kan nemen tijdens je werk, met tussendoor genoeg fysieke, maar ook mentale herstelmomenten ingepland.

Hiervoor is een ergonomische stoel dus erg belangrijk. Gamen moet ontspanning bieden, maar ook voor onder andere game testers en ontwikkelaars, is het gewoon werk. De oplossing hiervoor is de aanschaf van de beste gaming stoel.

Wat biedt de beste gamestoel?

Zoals je waarschijnlijk wel door zal hebben, heeft een gaming stoel meerdere attributen te bieden die deze nodige comfort, maar ook een juiste houding, aan de gamer verleent.

gamestoel

Een voorbeeld is de hoge rugleuning en de armleuningen die zo ingesteld zijn dat je de perfecte houding aanneemt voor het gamen, en bij de beste gaming stoel kan je deze armleuningen ook nog naar je eigen voorkeur instellen.

Ook een verstelbare rugleuning is erg praktisch, om te voorkomen dat je te lang in dezelfde houding blijft zitten, en af en toe je rug wat rechter of juist iets minder recht kan leggen.

Ook hebben de beste gaming stoelen zitkussens en is het zelfs mogelijk een game zitmeubel te kopen met een schommelfunctie. Veel gamers vinden dit fijn omdat je dan vrij bent te bewegen, zonder dat de stoel je daarin tegenhoudt.

Voor de optimale fanatieke gamer, zijn er zelfs nog gamestoelen die voorzien zijn van flitsende, kleurrijke lampjes, en kan je ook voor kiezen om een gamestoel met voetsteun te kopen, of eentje die voorzien is van een rugleuning, die je zodanig ver naar achter kan klappen, dat je hem in een soort van “slaapstand” kan gebruiken. Ideaal om tijdens een LAN-party even wat energie mee te vergaren dus! Daarnaast zijn de meeste stoelen ook te verstellen op hoogte. Zo kan je de stoel afstellen, zodat je goed voor de gaming monitor en goed onder je gaming bureau zit.

Hoe kies ik de beste gaming stoel goedkoop?

Nu komen we natuurlijk bij de belangrijkste vraag: welke gaming stoel is het meest geschikt voor mij?

Wie de beste gaming stoel kopen wil, doet er goed aan om zichzelf voor de aanschaf eerst enkele vragen te stellen.

game stoel goedkoop

Dat zijn de volgende:

Wat voor games speel je voornamelijk?
Wat is het comfort van de game stoel die je wenst?
Is de game stoel te verstellen en zo ja, op welke manier?
Wil je je game stoel kunnen inklappen en opbergen?

Hierbij is het ook handig om je eigen maten te weten en een duidelijk budget aan te houden. Een te grote of te kleine stoel kan het comfort dat een stoel voor gamen zou moeten bieden, teniet doen.

Daarnaast is het hanteren van een strak budget ook aan te raden, want wanneer je een game stoel goedkoop wilt houden, dien je uiteraard rekening te houden met andere voorzieningen dan de duurdere modellen. Niet iedereen heeft natuurlijk behoefte aan de voorzieningen die er mogelijk zijn wanneer je een gaming stoel kopen wil.

Verschillende soorten game stoelen

Laten we even wat dieper ingaan op de vragen. Bijvoorbeeld: wat voor games speel je voornamelijk?

Want waarom is deze vraag belangrijk? Maakt dat echt verschil uit?

Wel, als je een “traditionele” gamer bent, maak je gebruik van een ander soort gaming stoel dan wanneer je voornamelijk racet. Voor de racers onder ons zijn er namelijk game stoelen die speciaal ontworpen zijn voor een zo realistisch mogelijke, maar ook meest comfortabele game-ervaring.

Als je echter toch genoegen neemt met de traditionele gaming stoel, kan je zoals eerder vermeld nog kiezen voor verstelbaarheid, de mogelijkheid je stoel op te bergen, en extra attributen zoals lichtjes, de liggende functie, en natuurlijk de gaming stoel met voetsteun.

Gaming stoel met voetsteun

Een gaming stoel met voetsteun biedt net dat extra beetje comfort om lekker te kunnen gamen. Vandaar dat steeds meer stoelenmakers modellen gaming stoel met voetsteun ontwikkelen. Want gamen moet relaxed blijven.

Haal je eigen gamestoel in huis!

Erover uit wat de beste gamestoel is voor jou? Ga direct naar Bol.com om je eigen gaming stoel met voetsteun of zonder, goedkoop in huis te krijgen!

Settelen maar op je gamestoel!

Het is inmiddels duidelijk: zelfs een gaming stoel goedkoop heeft heel wat meer te bieden aan gamers dan de gebruikelijke bank of bureaustoel. Wat is dan de volgende stap?

Nou, het antwoord is vrij eenvoudig: schaf deze accessoire aan. Daarnaast zijn er nog veel meer accessoires die je zou kunnen aanschaffen.

gamestoel game stoel beste gaming stoel goedkoop
Geen gameroom is compleet zonder een goede gamestoel.

Je weet nu waar je op moet letten, wat voor eventuele extra attributen je behoeft, en welk design het beste past bij jouw gaming station.

Wat het gebruik van een game stoel zo aangenaam maakt, is niet alleen het comfort, maar ook – al zij het op langere termijn – een betere gezondheid. Wie veel en lang gamet doet er echt goed aan een comfortabele houding aan te nemen; slechte steun in de rug en een houterige houding kan voor rugklachten zorgen.

Gamen moet plezier bieden en plezierig blijven, en dat werkt niet als je door het uiten van je hobby een zere rug of nek krijgt. Ergonomie is gewoon erg belangrijk als je veel moet blijven zitten en met een gaming stoel is dat precies, wat jij jezelf geeft.

Kortom: ben je van plan vaak te gamen en merk je nu al dat langzaam begint te wensen naar een scherm op je plafond, zodat je kan blijven liggen? Wacht dan niet langer en kom uit je huidige stoel om een nieuwer, comfortabeler model te kopen. Een echte gamestoel is een weldaad voor je ruggenwervels.

Of je gaat er natuurlijk even lekker voor zetten. Dan kan je gelijk wennen aan wat je na de aanschaf van je nieuwe game stoel misschien wel vaker zal doen, dan je zou moeten. Alleen dan met meer comfort.

Samengevat: game stoelen, wat zijn de voordelen?

 • Meer comfort dan een gebruikelijke bureaustoel.
  De hoge rugleuning en hoofdsteun zorgen voor een aangename houding die het zitten aangenamer maken. Ook de armleuningen zijn ingesteld voor een ergonomische houding en gaming stoelen met voetsteun geven je extra zit-comform.
 • Verstelbaar naar eigen smaak.
  De beste gaming stoelen zijn verstelbaar in zowel rug- als armleuning en voor de fanatieke LAN’ners is er zelfs een optie je zetel in een ligstand te verstellen.
 • Het kan zo luxe als dat je zelf wilt.
  Tegenwoordig kan je game stoelen kopen die voorzien zijn van lichten, schommelmogelijkheid leren bekleding en zelfs race-voorzieningen. Hiervoor zijn de speciale racing-platforms of racing-cockpits het geschiktst.
 • Veel design-mogelijkheden.
  Veel gamers hebben een eigen kamer of vertrek die ze voor het gamen gebruiken, en hebben graag een game stoel die er qua design goed bij past. Game stoelen hebben zoveel verschillende desgin- en kleurmogelijkheden dat dit voor geen enkele gamer een probleem zou moeten zijn. Meer een liefhebber van eenvoud? Ook hierin is genoeg keuzemogelijkheid.
 • Opbergmogelijkheid.
  De beste gaming stoelen kunnen erg groot zijn en niet iedereen heeft de ruimte deze superchairs in de kamer te laten staan. Voor hen is er ook nog de mogelijkheid inklapbare game stoelen te kopen.

Gaming stoel: veel gestelde vragen

Wat is ergonomisch werken?

Mensen die voor bijvoorbeeld werk of vermaak veel moeten zitten, doen er goed aan dat ze ergonomisch werken. Dat betekent dat je een correcte werkhouding aan kan nemen tijdens je werk, met tussendoor genoeg fysieke, maar ook mentale herstelmomenten ingepland. Gaming stoelen bieden dit comfort én zorgen voor een gezonde houding.

Waarom een game stoel kopen?

Wanneer je veel gamet, zit je veel stil. Wanneer je dit doet zonder een ergonomische houding aan te nemen, kan dit zorgen voor rug- en nekklachten. Gamers die een gaming stoel kopen, geven zichzelf juist deze ergonomie. Gaming stoelen zijn namelijk zo ontworpen dat je een goede houding aanneemt tijdens het gamen, en van de nodige gemakken bent voorzien.

Ik speel graag race-games. Kan ik hiervoor een gaming stoel kopen?

Als je graag racet, kan je racing-cockpits en racing-platforms aanschaffen. Dit zijn game stoelen die zodanig zijn ontworpen, dat je zo realistisch én comfortabel mogelijk gamen kunt, met het gevoel alsof je daadwerkelijk in een auto rijdt.

Claim je Gaming stoel!

Alle voordelen duidelijk? Klaar om te genieten van het gemak van je eigen gamestoel? Ga nu naar Bol.com zodat je de beste gaming stoel kopen kunt!

Home » Gaming stoel kopen | Zo zit je goed met je gamestoel!

Andere accessoires

Geïnteresseerd in andere accessoires voor de beste game-ervaringen? Kijk eens naar onze tips om de beste muis uit te zoeken!


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *