1% van de crypto wallets goed voor 55% van alle Bitcoin

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin, Ethereum en Ripple

Een groot deel van de Bitcoins zijn opgeslagen in wallets van gebruikers.

Er zijn miljoenen wallets over de hele wereld, gevuld met virtuele Bitcoin. Het zal je misschien verbazen wat een waarde al die wallets vertegenwoordigen, want uit onderzoek van blockchain expert Diar blijkt dat slechts één procent van alle wallets op de wereld goed zijn voor 55 procent van de Bitcoins die in omloop zijn.

Een ander grappig feitje is dat 42 procent van die wallets de Bitcoin niet hebben verkocht toen de koers zo ongelofelijk hoog stond begin dit jaar. Nu nog gokken hoeveel van die bezitters spijt hebben dat ze dat niet gedaan hebben. De waarde die die één procent vertegenwoordigt komt neer op zo’n 100 miljard dollar.

Dat is gebaseerd op de huidige koers van ongeveer 6.300 dollar. Mocht de koers weer naar 20.000 dollar, of zelfs hoger schieten, dan zou de wereld virtueel in één klap tig miljonairs rijker zijn geworden. Dit is natuurlijk alleen zo als al die Bitcoins in die wallets daadwerkelijk verkocht worden. En ook dat heeft uiteindelijk weer invloed op de koers.

Verder komt in het onderzoek naar voren dat ongeveer een derde van alle Bitcoins nog nooit gebruikt zijn voor een transactie. Een interessant gegeven, gezien de wisselende koers van de cryptomunt. Het is niet bekend hoeveel van die wallets nog actief zijn. Door de jaren heen zijn duizenden Bitcoin-bezitters de sleutel tot de wallet verloren, waardoor de waardevolle muntjes voor eeuwig zitten opgesloten in de blockchain.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).