13-jarige Fortnite-gamer tekent professioneel contract

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

En op dat moment werd hij een beroepsgamer.

Gamen en daarmee je brood verdienen. Voor sommigen klinkt het als een droom die uitkomt. Helemaal als je nog maar 13 jaar oud bent en eigenlijk nog helemaal niet denkt aan je carrière.

Team Secret heeft vier nieuwe leden toegevoegd aan de Europese Fortnite squad, waarvan de 13-jarige jongen de meest opvallende toevoeging was. Overigens is er geen sprake van een record. Eerder werd al een 12-jarige gamer gecontracteerd voor zijn indrukwekkende skills in de game StarCraft. Dat was in 2006, zo’n 12 jaar geleden alweer.

Volgens ESPN wist Team Secret’s CEO John Yao in eerste instantie niet eens dat zijn kersverse Fortnite-gamer slechts 13-jaar oud was. De rest van het team bestaat dan ook uit 17, 20- en 21-jarigen. De CEO keek kaar zijn speelstijl en dan maakt het vrij weinig uit wie de gamer achter het beeldscherm is. Uiteindelijk gaat het om het spel en je talent ervoor.

In de wereld van professionele competitie bestaat er een kans dat de jongen te jong zal worden bevonden voor deelname. Als Epic Games echter met een Fortnite tournament gaat komen bestaat er een kans dat er geen leeftijdsgrenzen komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).