5 belachelijk dure Apple-accessoires

Auteur: , 3 Reacties
Apple

Wellicht zoek je nog een leuke en praktische accessoire als cadeautje voor kerst. Deze zaken kun je echter beter niet bij Apple kopen..

Apple staat bekend om dure aanschafprijzen. Enigszins correct, want het techbedrijf uit Cupertino maakt dan ook mooie producten. Wie een premium product wenst, mag hier ook voor betalen. Dat is niet alleen bij Apple zo, maar ook andere premium bedrijven. Bijvoorbeeld in de autoindustrie. Accessoires en extra’s bij BMW en Mercedes kosten nu eenmaal meer dan bij Renault of Citroën.

In de categorie accessoires slaat Apple op sommige vlakken helaas wel wat door. Simpele producten kosten al gauw enkele tientallen euro’s. Producten die je bij een webshop uit Azië voor enkele euro’s (of zelfs nog minder) op de kop kunt tikken. Over de duurzaamheid van een product van derden kunnen nog wel eens discussies ontstaan, maar Apple’s producten zijn zeker niet heilig. Iets simpels als een Lightning-connector is zeker niet van de beste kwaliteit en na enkele jaren is de kabel toe aan vervanging.

We gingen met een vergrootglas door de online Apple Store op zoek naar deftige prijzen voor relatief eenvoudige producten. Zou jij ze bij Apple kopen, of kiezen voor de lokale computer of een andere webshop?

USB‑C-naar-Lightning-kabel (2 m) – 39 euro
Bijna vier tientjes voor een simpele kabel. Apple durft het te vragen. Met deze kabel kun je onder meer een iPad of iPhone aansluiten op de Thunderbolt 3-poort (USB‑C) van een Mac.
Apple

Adapter voor Thunderbolt 3 (USB‑C) naar Thunderbolt 2 – 59 euro
Deze prijzige adapter betreft een klein product. De prijs is echter alles behalve klein. Bovendien kun je de adapter alleen gebruiken voor Apple-apparaten vanwege de Thunderbolt techniek.
Apple

Siliconenhoesje voor iPhone X – 45 euro
45 piek voor iets simpels als een siliconenhoesje. Een hoesje dat alleen de achterkant van je iPhone kan beschermen. Komt in verschillende kleuren en is via de Apple Store, online en offline, te koop. Persoonlijk zou ik een tientje al genoeg vinden, maar 45 euro? No way. Dan liever een mooie lederen hoes bij een derde partij.
Apple

Sportbandje 42mm – 59 euro
Toe aan een nieuw sportbandje? Of wellicht op zoek naar een nieuwe kleur? Apple maakt er met 59 euro een bijzondere aankoop van. Een collectie van verschillende kleuren kost je enkele honderden euro’s. Dure hobby, zo’n Apple Watch..
Apple

Magic Keyboard met numeriek toetsenblok – 149 euro
De prijs is met 149 euro magisch te noemen. Het draadloze toetsenbord kan een maand opereren zonder tussentijds te laden. Opladen gaat via een Lightning-naar-USB-kabel aansluiting. Hoewel de Apple-toetsenborden bijzonder fijn tikken is 149 een heftig bedrag. Zeker als je weet dat de bedrade toetsenborden bij Apple 49 euro kostte. Helaas is dat verleden tijd. Apple heeft deze goedkopere toetsenbord eerder dit jaar uit de verkoop gehaald en klanten kunnen enkel nog dit dure draadloze Magic Keyboard kopen. I’ll pass!
Apple3 reacties

Sneu man, dit. En de kopers hiervan hebben niet eens door hoe goed ze belazerd worden. Of ze ervaren dit juist als ego-strelend, want “ik kan het me veroorloven”, of zoiets. Alles voor een merklogo.

Gearbest, Coolicool, Banggood, DX en Aliexpress FTW! Zit misschien ook wel eens wat rommel tussen, maar die hele enkele miskoop drukt de pret niet van alle goede, succesvolle aankopen die ik daar al jaren achtereen heb gescoord.
Hmmm. Leren hoesje, sportbandje, toetsenbord: ik ben dus intussen al flink afgezet….
Het mooie is , je hoeft het niet te kopen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).