5 films en series die je moet zien op Netflix

Drive
Een aantal tips voor de druilerige dagen/hete zomeravonden die ons te wachten staan.

Lady Dynamite

Deze comedy-serie staat sinds 20 mei op de Nederlandse Netflix en is geïnspireerd op het leven van comedian Maria Bamford (nooit van gehoord). In alle eerlijkheid: we zijn er nog niet aan toegekomen, maar de serie is uitstekend ontvangen. De pers is wel wat positiever dan het publiek, zo blijkt uit een blik op Metacritic. Wellicht de moeite van het proberen waard.

[gv data=”1gSxKR0Cirs”][/gv]

Drive

Mijn favoriete onderdeel van deze film is de soundtrack. Van begin tot eind geniaal. Verder is Drive ook een film die het van de buitenkant moet hebben: mooie shots, goed acteerwerk, veel sfeer en spanning. Ryan Gosling is een stuntman annex getaway-driver die probeert op het rechte pad te blijven. Dat lukt natuurlijk niet. Anders was het geen vette film geworden hè. Christina Hendricks zit er ook in, Altijd mooi meegenomen.

[gv data=”Pe6eOqheva8″][/gv]

Warrior

Boksfilms zijn er eigenlijk in twee categorieën: extreem goed en extreem slecht. De 8,2 op IMDB én deze aanbeveling wijzen natuurlijk op het eerste. Twee broers hebben ruzie dankzij een moeizame familiegeschiedenis en treffen elkaar uiteindelijk ook in de ring. Klinkt misschien weinig bijzonder. Op de uitwerking valt echter weinig aan te merken.

[gv data=”I5kzcwcQA1Q”][/gv]

Jackie Brown

Misschien heb je alles van Quentin Tarantino al gezien. Jackie Brown is dan wel weer één van de ondergeschoven kindjes, getuige ook de schamele 7,5 op IMDB. Schandalig, want de film heeft een ijzersterk plot, een aantal briljante oneliners van vooral Samuel L. Jackson (“AK-47. The very best there is. When you absolutely, positively got to kill every motherfucker in the room, accept no substitutes.”) én misschien wel het beste acteerwerk van Pam Grier. Als je deze film hebt overgeslagen is het hoog tijd dat daar verandering in komt.

[gv data=”G7HkBDNZV7s”][/gv]

The Devils Double

Deze film zou zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Inmiddels wordt er ernstig getwijfeld aan de betrouwbaarheid van het boek van Latif Yahia waar de film op gebaseerd is. Yahia beweert gedwongen te hebben gewerkt als de body-double van de zoon van Saddam, Uday. Zo komt hij binnen een wereld vol drank, drugs, hoeren van uitstekende kwaliteit, en vuurwapens die op willekeurige momenten worden leeggeschoten in grote feestzalen. Het is allemaal zo grotesk dat je niet kan geloven dat het echt gebeurd is. En dat is het waarschijnlijk ook niet. Neemt niet weg dat er een ijzersterke film overblijft die laat zien hoe waanzinnig het leven is aan de top van een totalitaire staat.

[gv data=”2-MsGEWFiYg”][/gv]

Zie ook: 7 films en series die je moet zien op Netflix

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *