5G op je telefoon? Nog 7 jaar wachten

5G op je telefoon? Nog 7 jaar wachten
Mobiel internetten met extreme snelheden waardoor je databundel ongekend snel opraakt sites en apps bijna geen laadtijd meer hebben. Het komt eraan, maar we zullen nog even geduld moeten hebben.

De techniek achter 5G, en wat er allemaal mogelijk is qua up- en downloadsnelheid, hebben we hier al meermaals beshcreven. Belangrijke vinden we de vraag: wanneer komt het naar onze apparaten? Het overgrote deel van de europese telecomproviders heeft daar een antwoord op: vanaf 2022.

Tussen 2022 en 2025

Dit blijkt uit onderzoek onder 58 telco’s van de Telecomunnications Industry Association. Meer dan de helft denkt dat ze het tussen 2022 en 2025 op grote schaal kunnen uitrollen op ons continent, terwijl een kwart van mening is dat dit al tussen 2019 en 2012 zal gebeuren.

Let wel, dit is de consumentenversie van 5G. Bij de Olympische Spelen van 2018 kan men voor het eerst gebruik maken van het supersnelle 5G, dat een latency van één milliseconde heeft en ruwweg honderd keer sneller is dan 4G. %g is overigens niet alleen voor telefoons van belang; het zal ook massaal worden ingezet voor the internet of things en voor communicatie tussen auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *