75.000 Popcorn Time-gebruikers zijn de sjaak

Auteur: , 6 Reacties
Popcorn Time: gratis de nieuwste films kijken

De jacht op gebruikers van het illegale neefje van Netflix is geopend.

Rights Alliance, de Stichting Brein van Noorwegen, heeft namelijk medegedeeld dat gebruikers van de clandestiene streaming dienst “een verassing in de mail” kunnen verwachten. Ze zeggen tussen de 51.000 en 75.000 Popcorn Time-gebruikers op de korrel te hebben, waarvan ze blijkbaar e-mailadressen achterhaald hebben.

volgens TorrentFreak is het voor de Rights Alliance toegestaan om internetters te monitoren die verdacht worden van illegaal downloaden. Hoe ze de ip-adressen vervolgens aan NAW-gegevens gaan koppelen is nog maar de vraag. Waarschijnlijk via toestemming van de rechter, maar dan zitten ze nog steeds met het probleem dat ip-adressen veranderen en niet altijd aan één persoon zijn te koppelen.

Desalniettemin is het een waarschuwing voor de ruim 250.000 gebruikers van Popcorn Time in Noorwegen: u wordt in de gaten gehouden. Wat de consequenties gaan worden is nog niet bekend, de eerste mails zullen vermoedelijk dit najaar al worden verstuurd.6 reacties

Dus wat moet ik nu doen als popcorntime gebruiker, ik gebruik het ongeveer 1 keer per maand, dus netflix vind ik het niet waard.

Geld dit alleen voor gebruikers uit noorwegen?
@mustanggt500: Goed lezen, idd alleen Noorwegen, kwestie van tijd dat Nederland ook aan de beurt is trouwens, streamingdiensten hebben al de aandacht hier in NL helaas van terreur organisatie brein.

Ik haal alles binnen via kodi, ook erg leuk.
@mustanggt500:
Zoals @ffw88 al zegt, alles via Proxy of VPN laten streamen. En anders zijn er nog wel wat truukjes als je googelt :)
@JamesBond007: Wordt het idd wel een stuk anoniemer van al, maar nog steeds niet volledig veilig /anoniem.
Alles via Proxy/VPN laten lopen zou ik zeggen. Dat je bij popcorn time een account hebt is geen bewijs dat (en hoeveel) je daar films weg streamt.
@ffw88: Ook een proxy is geen garantie helaas , maar het wordt wel weer een stuk lastiger om je te vinden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).