75.000 Popcorn Time-gebruikers zijn de sjaak

Popcorn Time: gratis de nieuwste films kijken
De jacht op gebruikers van het illegale neefje van Netflix is geopend.

Rights Alliance, de Stichting Brein van Noorwegen, heeft namelijk medegedeeld dat gebruikers van de clandestiene streaming dienst “een verassing in de mail” kunnen verwachten. Ze zeggen tussen de 51.000 en 75.000 Popcorn Time-gebruikers op de korrel te hebben, waarvan ze blijkbaar e-mailadressen achterhaald hebben.

volgens TorrentFreak is het voor de Rights Alliance toegestaan om internetters te monitoren die verdacht worden van illegaal downloaden. Hoe ze de ip-adressen vervolgens aan NAW-gegevens gaan koppelen is nog maar de vraag. Waarschijnlijk via toestemming van de rechter, maar dan zitten ze nog steeds met het probleem dat ip-adressen veranderen en niet altijd aan één persoon zijn te koppelen.

Desalniettemin is het een waarschuwing voor de ruim 250.000 gebruikers van Popcorn Time in Noorwegen: u wordt in de gaten gehouden. Wat de consequenties gaan worden is nog niet bekend, de eerste mails zullen vermoedelijk dit najaar al worden verstuurd.

6 reacties

  1. Dus wat moet ik nu doen als popcorntime gebruiker, ik gebruik het ongeveer 1 keer per maand, dus netflix vind ik het niet waard.

    Geld dit alleen voor gebruikers uit noorwegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *