Absurd: Waarom Samsung €103 miljard euro lapt

Auteur: , Geen reacties
Dat is veel

Toe maar, Samsung. 133 biljoen won!

Begin deze maand kregen we een kijkje in de boeken van Samsung. Dat was zachtst gezegd niet veel soeps met de karige winst van €4,9 miljard (check hier alle details). Het gaat überhaupt allemaal iets moeilijker in de smartphone-sector. Het is dan extra opvallend dat de Zuid-Koreanen een absurde €103 miljard investeren om voorop te blijven.

Samsung maakt ruim €100 miljard (133 biljoen Koreaanse won) vrij om de komende 12 jaar te investeren in hun zogenoemde logic chips, zo meldt het bedrijf zelf in een blogpost. Het kolossale bedrag zou geïnvesteerd worden om niet alleen wereldleider in memory semiconductors te worden, maar tevens om de logic chips-markt te domineren tegen 2030.

Bijna €60 miljard zal worden geïnvesteerd in ‘domestic R&D’, ofwel het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe technieken en technologieën op eigen bodem. De overige €45 miljard gaat naar het bouwen van nieuwe infrastructuren zoals fabrieken en netwerken.

Zoals Samsung zelf al zegt, is het op dit moment al de grootste chipfabrikant ter wereld, onder andere door de gigantische afzet aan geheugenkaarten voor smartphones, desktops en andere apparaten. De gigantische investering zal vooral gericht zijn op het behouden van deze positie en het (indirect) verslaan van Intel, de grootste processormaker van het moment. Poeh, Intel heeft het zwaar te voortduren de laatste tijd.

Per jaar schat Samsung de investeringen in op zo’n 11 biljoen won of €8,5 miljard euro. In totaal zou het langetermijnplan voor zo’n 15.000 banen moeten zorgen.

Lees ook: Dit kost het om een Galaxy S10+ van 999 euro te makenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).