Amazon gaat 40 eigen vliegtuigen inzetten!

Amazon One
Dit is de Amazon-One, de eerste van 40 vliegtuigen die de webshop wil gaan gebruiken.

Amazon was al een tijdje bezig met het inzetten van drones voor het bezorgen van pakketjes, maar het gaat nog even duren voordat dat echt realiteit is. Daarnaast is dat alleen geschikt voor (relatief) korte afstanden. Om te zorgen dat de bezorgtijden zo kort mogelijk zijn, gaat men nu een eigen vloot van vliegtuigen gebruiken. Dave Clark, Amazon’s senior vice president of worldwide operations, zegt daarover:

“Creating an air transportation network is expanding our capacity to ensure great delivery speeds for our Prime members for years to come… I cannot imagine a better way to celebrate the inaugural flight than in our hometown at Seafair alongside Amazon employees and Seattle residents.”

Er zijn met ingang van vandaag 11 vliegtuigen die alleen voor Amazon vliegen, komende tijd zal men daar extra vliegtuigen aan toevoegen. De vliegtuigen zijn van het type Boeing 767-300 en worden geleased bij Atlas Air.

[gv data=”77OUxSW5Lcs”][/gv]

In het afgelopen jaar heeft Amazon diverse initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat de snelheid van bezorging toeneemt, waaronder Amazon Flex, een mobiele applicatie van het bedrijf die het mogelijk maakt dat mensen zich aanmelden, worden doorgelicht en starten met de levering voor Amazon. Daarnaast heeft men een netwerk van 4.000 trailers om de transportcapaciteit van vrachtwagens te verhogen.

Meer? Check ook deze gallery van een Amazon aflevercentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *