Amy Schumer is de gevaarlijkste celebrity

Amy Schumer in lingerie
Comédienne en superster Amy Schumer heeft onze nationale trots, DJ Armin van Buuren, verslagen als gevaarlijkste beroemdheid om online naar te zoeken. Op de Nederlandse lijst staat Armin onveranderd bovenaan.

Voor de tiende keer heeft het McAfee ‘Most Dangerous Celebrities™’-onderzoek een groot aantal acteurs, cabaretiers, muzikanten, tv-persoonlijkheden, sporters en andere publieke figuren onder de loep genomen. Zoals ieder jaar is het resultaat een ranglijst van de beroemdheden die de gevaarlijkste zoekresultaten genereren en de nietsvermoedende fans in een gitzwarte poel van virussen en malware proberen te trekken.

De grofgebekte en weergaloos populaire Amy Schumer behoort tot de absolute comedy-top en is ook bekend als schrijfster, actrice en producer. Aan haar indrukwekkende cv kan ze nu de kroon op haar werk toevoegen: de gevaarlijkste cyberberoemdheid van 2016. Justin Bieber zit haar op de hielen, met in zijn kielzog Carson Daly, presentator van de Amerikaanse versie van The Voice. Ex-rapper en Hollywood-grootheid Will ‘Deadshot’ Smith staat op 4 en Rihanna sluit de top-5 af. In de rest van de top-10 vinden we de voormalige Disney-sterren Miley Cyrus en Selena Gomez (6 en 9), Schumers collega-comedians Chris Hardwick en Daniel Tosh (7 en 8) en op nummer 10 Kesha.

Armin van Buuren
De Nederlandse top-5 wordt volledig beheerst door mannen uit de muziekwereld. Aan de top staan twee wereldberoemde iconen uit de Nederlandse dance-scene, beiden meer dan eens uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Armin van Buuren, vorig jaar wereldwijd de gevaarlijkste, is globaal weliswaar onttroond, maar voert voor het vierde jaar op rij het vaderlandse klassement aan, gevolgd door zijn eveneens internationaal vermaarde collega Tiësto.

armin van Buuren gevaarlijk om naar te zoeken

Het Nederlandstalige segment wordt op positie 3 en 4 (en deels op 5) vertegenwoordigd door de ideale – maar daardoor niet minder gevaarlijke – schoonzonen Gers Pardoel, rapper en vriend van alle parkeerwachten, en André Hazes Jr., die eerder deze maand vier Buma NL Awards in de wacht sleepte. De ook al internationaal aan de weg timmerende rapper en singer-songwriter Mr. Probz, die momenteel op wereldtournee is met Armin van Buuren (Armin Only Embrace), maakt de top-5 compleet.

rihanna is gevaarlijk

Nieuwsgierigheid
Gehaaide cybercriminelen blijven misbruik maken van onze grenzeloze fascinatie voor de handel en wandel van de sterren. Belangrijke award-gala’s, filmpremières en nieuwe albums, maar ook beroemde koppels die uit elkaar gaan – kijk uit voor Angelina en Brad! – zijn voor miljoenen fans over de hele wereld aanleiding om, in hun honger naar nieuwtjes, websites te bezoeken die er niet zijn om de broodnodige informatie en roddels te verschaffen, maar om malware te verspreiden die het op wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens gemunt heeft. De McAfee ‘Most Dangerous Celebrities’ lijst blijft over het voetlicht brengen wat hackers allemaal kunnen, wat de risico’s zijn van ons gedrag online en hoe we ons tegen kwaadwillenden kunnen wapenen.

Een derde van de zoekresultaten van ‘Amy Schumer torrent’ is niet te vertrouwen
Tv-series, films, reality-programma’s, comedy en muziekvideo’s: we hebben nog nooit zo veel gestreamd. Torrent-sites en andere manieren om dergelijke bestanden te delen worden steeds populairder, dus het kan geen verrassing zijn dat cybercriminelen deze media ook hebben ontdekt als bron voor hun kwaadaardige praktijken.

PS: in 2015 was Amy Schumer ook al niet te vertrouwen.

De 10 gevaarlijkste celebrities voor je computer [2015]

Eén reactie

  1. mac cafe mag eerst zochzelf wel is onderzoeken… 1 keer gehad, na een paar dagen stond de computer op chinees… gelukkig had mn zus dezelfde laptop, dus kijkend naar haar instellingen teruggegaan naar nederlands, en meteen alle virussen en dat rampen systeem eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *