Android Berichten nog dit jaar op de schop

Auteur: , Geen reacties
Android Berichten nog dit jaar op de schop

Google werkt aan een zware make-over.

SMS’en. Wie doet het nog? Wellicht in het uiterste geval als je in een gebied zit zonder internetverbinding en je wilt een ander toch bereiken. SMS’en sterft ieder jaar een stukje verder af. Op Android is het straks in elk geval een stuk minder gebruikelijk, want Google werkt aan een upgrade van de bestaande Android Berichten app.

Google heeft naar apps als iMessage gekeken en gaat deze structuur voortaan ook toepassen. Wie nu nog een berichtje stuurt via Android Berichten stuurt een SMS. Dat gaat via je provider en niet via internet. Over een niet al te lange tijd rolt Google een nieuwe app uit genaamd Chat. Dit is een vervanger van Android Berichten en heeft veel overeenkomsten met iMessage. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tegenover The Verge.

Zo worden berichten naar andere apparaten in eerste instantie via internet verstuurd. Dit zorgt ervoor dat hoge kwaliteit foto en video kan worden verzonden. Wanneer er geen internetverbinding is, dan maakt het systeem gebruik van een SMS.

Een groot verschil in andere berichtendiensten, is dat Google met Chat providers niet buiten spel wil zetten. Integendeel, providers worden juist betrokken bij het platform. Verzonden berichten gaan via het Rich Communication Services-netwerk (RCS). Telecomproviders moeten wel zelf de boel activeren om Chat compatibel te maken. Het is dus afwachten hoe zich dat in Nederland gaat ontwikkelen.

Wel is het goed om te weten dat Chat geen end-to-end encryptie kent, zoals Whatsapp wel heeft. Berichten kunnen dus door de overheid onderschept worden, mits de provider deze informatie doorspeelt. Chat zal dit jaar nog beschikbaar worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).