Android O: persoonlijke ringtones instellen weer makkelijk

Auteur: , 4 Reacties
Android O

Knight Rider-beltonen incoming!

Voordat smartphones bestonden was het hebben van een eigen ringtone op je klaptelefoon eerder een regel dan uitzondering. Met de komst van smartphones was het hebben van een eigen ringtone niet meer zo hip. iOS was vooral een grote dealbreaker. Met het mobiele besturingssysteem van Apple is het niet gemakkelijk om een persoonlijk toontje in te stellen.

Via Android is het instellen al wat makkelijker en straks met het nieuwe Android O is het helemaal een eitje. Check onderstaande screenshot via Android Police maar. Links toont Android Nougat en rechts toont Android O. De nieuwe versie van Google’s besturingssysteem krijgt standaard de mogelijkheid om een eigen geluidsbestand in te stellen.

Ontwikkelaars kunnen sinds kort aan de slag met een testversie van Android O. Dit is overigens een codenaam voor het besturingssysteem. Google zal op een later moment met een naam komen. Dit kan nog een tijdje duren. Android Nougat is pas sinds vorig jaar zomer beschikbaar.

Android O4 reacties

Kon vanaf Android 2 al via een app. Optie zoals bovenstaande afbeelding zit nu al standaard in Android 6.0..
@ffw88: Je ziet wel vaker dit soort Android nieuws waarbij het lijkt alsof nu android niks kan.
Vrijwel al die dingen kunnen al, soms afhankelijk van de schil die je hebt of de standaard apps maar speciaal is het allemaal niet.
@ffw88: @turbobrick: Dat staat letterlijk in het artikel.. “Links toont Android Nougat en rechts toont Android O” We zeggen nergens dat het een nieuwe feature is, maar dat het makkelijker wordt om een persoonlijke ringtone in te stellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).