Android Oreo bèta voor Samsung Galaxy S8 gespot

Auteur: , Geen reacties
Android Oreo Beta gespot

Draait jouw smartphone binnenkort ook op het nieuwe Android 8.0?

Nog niet zo lang geleden presenteerde Google de mogelijkheden van haar nieuwste mobiele softwaresysteem, Android Oreo. Zoals gewoonlijk duurt de uitrol van een nieuw Android-systeem langer dan gewenst, zelfs bij grote vlaggenschepen zoals de Galaxy S8. Samsung heeft daar echter een oplossing voor in petto.

Samsung wil gebruikers de mogelijkheid geven om deel te nemen aan een Android Oreo bèta programma. Handig, want de officiële update duurt langer om te maken en het bedrijf krijgt eveneens meer feedback (van testers) om de uiteindelijke versie te optimaliseren.

De nieuwe Oreo firmware-versie is gespot door SamMobile. Zowel de firmware voor de Galaxy S8 als de S8 Plus hebben een Z in hun naam staan, wat verwijst naar de bèta-status van de software. Eenzelfde hint werd opgevangen tijdens de Nougat bètaversie, die Galaxy S7 en S7 Edge-gebruikers konden draaien op hun smartphone.

Het is nog niet zeker of de Galaxy Note 8 ook betrokken wordt in het bètaprogramma van Samsung. De verwachting is dat de phablet van Samsung de bèta overslaat en zo snel mogelijk wordt voorzien van Android Oreo. We zijn benieuwd hoe lang dit proces gaat duren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).