‘Android Q maakt downgraden apps eindelijk mogelijk’

Auteur: , 2 Reacties
Wat kunnen we verwachten van Android Q?

Het gebeurt nogal eens dat een app-update eigenlijk niets verbetert, maar daar doe je weinig aan.

Correctie: daar deed je weinig aan. In Android Q is het namelijk mogelijk om terug te gaan naar een oudere versie van een app. Natuurlijk: als Android-gebruiker kun je ook zelf oudere APK-bestanden downloaden en die op je toestel installeren. Maar laten we eerlijk zijn: de gemiddelde Android-user snapt daar weinig van.

In Android Q zit standaard een functie ingebakken die je laat downgraden naar oudere app-versies, zo blijkt volgens XDA Developers uit de broncode van een vroege release. Handig als de app in kwestie opeens niet meer werkt of jouw smartphone niet goed meer ondersteunt. Het gaat om de volgende regels tekst:

“PACKAGE_ROLLBACK_AGENT”
“MANAGE_ROLLBACKS”
“PACKAGE_ENABLE_ROLLBACK”
“PACKAGE_ROLLBACK EXECUTED”

Het is natuurlijk even afwachten of de commando’s echt doen wat we ervan verwachten, maar dat wordt vast en zeker duidelijk als Android Q klaar is voor de release.2 reacties

Maar Google Play de-activeerd oudere versies van apps, (je kan maar 1 public release, 1 beta, en 1 alpha versie tegelijk online hebben).
‘als Android-gebruiker kun je ook zelf oudere APK-bestanden downloaden en die op je toestel installeren. Maar laten we eerlijk zijn: de gemiddelde Android-user snapt daar weinig van.’

Vreemd. Als er een bericht naar buiten komt dat er nieuwe malware voor Android in omloop is die alleen buiten de play store om te downloaden is (.apk’tjes), schijnt 99,9% van de android gebruikers vatbaar te zijn volgens de “kenners”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).