Android-toestellen slopen Wifi-netwerk universiteit

Auteur: , Geen reacties
Eduroam

Het lijkt er op dat iOS 7 dus niet alle blaam ten laste valt bij het uit de lucht trekken van de Eduroam-netwerken.

Bij de Rijksuniversiteit Groningen kampen ze al een tijdje met wifi-problemen, specifiek op het voor gaststudenten bedoelde Eduroam-netwerk. Na onderzoek door het CIT op de universiteit blijkt het aan bepaalde versies van Android te liggen, specifiek die op HTC en Samsung-toestellen draaien. het gaat hier om 4.0.3 tot en met 4.1.2.

In die versies zit een bug, waardoor de toestellen onder bepaalde omstandigheden meer dan 200 verzoeken per minuut afvuurden op het netwerk. Hierdoor raakten de servers aardig overbelast en zorgde voor uitval en overlast alom. Er zijn nu maatregelen in plaats om deze toestellen te isoleren van de rest van het netwerk, maar totdat deze oplossing in plaats is vraagt de universiteit aan studenten met deze toestellen om ze af en toe in vliegtuigmodus te gooien.

Ook wil de RUG om de tafel gaan zitten met de beide fabrikanten om een mogelijke oplossing te bespreken. “We kunnen de desbetreffende leveranciers niet verplichten deze bug op te lossen, maar we kunnen wel druk op ze uitoefenen om de fout nader te bekijken en uit de wereld te helpen” zegt Tom Kuipers, afdelingshoofd netwerkinfrastructuur.

Opvallend is het wel dat dit nieuws uit komt nadat wij onze app voor Android vernieuwd hebben…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).