Angry Birds 2 nu al een megahit: 1 mln. downloads in 12 uur

Auteur: , 2 Reacties
Angry Birds 2 nu al een megahit: 1 mln. downloads in 12 uur

Het was zes jaar geleden een instant hit: een spelletje waarmee je gefrustreerde vogeltjes op groene varkentjes diende te katapulteren. Verslavingsfactor 10. Gisteren is er een officieel vervolg gekomen op het spel - alle zijdelings aan Angry Birds gelieerde apps niet meegerekend - en die lijkt meteen aan te slaan.

Dit succes komt geen moment te vroeg voor Rovio, maker van de game. Het Finse bedrijf heeft al twee jaar niet meer in de top tien van de App Store of Google Play Store gestaan. Bovendien daalde de winst in 2014 van 36,5 miljoen naar 10 miljoen, bij een omzet die 9 procent lager lag (€158 miljoen) dan vorig jaar. Wat volgde was een ontslagronde waarbij 110 van de 800 werknemers de laan uit werden gestuurd.

Angry Birds 2 nu al een megahit: 1 mln. downloads in 12 uur

De vraag is of Angry Birds 2, dat werkelijk waar tot aan de rand is afgevuld met bloedirritante in-app aankopen, opnieuw voor een hype kan zorgen. Het originele spel leverde in zes jaar tijd €240 miljoen op. Afgaande op de tweet van Rovio lijken ze in ieder geval de goede kant op te gaan.

Angry Birds 2 is te downloaden voor iOS en Android.2 reacties

WATTTT??? Alweer 6 jaar geleden?
precies mijn reactie :'(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).