Apple accugate: officiële aanklachten stromen binnen

Krachtiger accu voor nieuwe iPhones
De kritiek op het beleid van Apple is niet mals.

Vorige week meldden we al over het grote accuschandaal van Apple, dat op grote schaal oudere iPhones bewust langzamer maakt om zo de levensduur van het apparaat te verlengen. In een reactie maakte Apple bekend dat het inmiddels een jaar deze praktijk uitvoert. Deze geheime praktijken zouden zomaar eens kunnen resulteren in meerdere grote vergoedingen.

Volgens Reuters zijn klanten vooral boos dat het bedrijf nu pas openheid van zaken geeft over het trager maken van iPhones. Begrijpelijk ook, want als je oude, trage iPhone dankzij een nieuwe accu weer fris en fruit is, denk je wel twee keer na voordat je een geheel nieuwe iPhone aanschaft.

Je zou kunnen stellen dat dit een vorm van misleiding en misschien wel fraude is. Op dit moment zijn juristen voor honderden aanklagers uit aan het zoeken of en eventueel op hoeveel compensatie deze ‘slachtoffers’ kunnen rekenen.

Een aanklacht in San Francisco verwoordt de batterijen van de iPhones als defect, waardoor deze gratis vervangen zouden moeten worden volgens de eisers. In totaal zijn er op z’n minst 8 rechtszaken aangespannen tegen Apple. Aangezien er echter een duidelijke wetgeving rondom ouder wordende producten ontbreekt, is de uitkomst van de rechtszaken niet te voorspellen.

2 reacties

  1. Het is al belachelijk als Apple dit zou doen met echt oude iphones, maar ze doen het ook bij iphones van 1 en 2 jaar oude.

    Totaal van de pot dat ze een achterbakse software truc uithalen om te voorkomen dat je telefoon van 1 jaar oud uitvalt omdat de batterij rot is.

    Ze hadden gewoon alle iphones 7 en 6S terug moeten roepen en de batterijen gratis vervangen. Net als Samsung zo voorbeeldig heeft gedaan met de Note 7.

    Dit is een zieke arrogante typische Apple (=wij kunnen alles maken) actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *