Apple brengt iOS 7.0.3 uit: tien dingen die je moet weten

iOS 7.0.3
Op het Apple Special Event dat gisteren werd gehouden lag de focus vooral op de nieuwe iPads, Mavericks, en verse updates voor de MacBook Pro. Over besturingssysteem iOS 7 voor de iPhone, iPad en iPod werd niets gezegd, terwijl ook dit een niet misselijke update kreeg. Letterlijk, want er werden aanpassingen gedaan om te voorkomen dat je nog langer over je nek gaat van alle bewegingen en animaties.

Dat er iPhone-gebruikers waren die letterlijk ziek werden van iOS 7 is beslist geen grap. Er werden in de VS zelfs petities gestart om de animaties volledig uit te kunnen zetten en op BuzzFeed lees je het relaas van iemand die constant misselijk werd, hoofdpijn kreeg, en last had van een ontregeld slaappatroon.

1. Animaties zijn dood
Tijd voor Apple om in actie te komen, en dat is gebeurd. Het diepte-effect dat je voorheen te zien kreeg als je een map met apps, of een afzonderlijke app opende verdwijnt als je de optie ‘Verminder beweging’ aanvinkt. Je krijgt nu bijna meteen datgene te zien wat je opent. Videovoorbeeld hier beneden:

[gv data=”U3Klug9OTk8″][/gv]

2. Problemen met iMessage gefikst
Diverse gebruikers constateerde problemen met iMessage. Berichten zouden niet kunnen worden verstuurd tenzij je een aantal instellingen reset of het iDevice opnieuw opstart. Dit is in iOS 7.0.3 gefikst.

3. iCloud-sleutelhanger
In de iCloud-sleutelhanger worden accountnamen, wachtwoorden en creditcardnummers opgeslagen. Op de apparaten die je toegang verleent tot die opslaghulpje hoef je vervolgens nooit meer een wachtwoord in te voeren. Tres handig.

4. Wachtwoordgenerator
Er is een wachtwoordgenerator toegevoegd, zodat Safari suggesties kan doen voor unieke, moeilijk te raden wachtwoorden voor uw online-accounts.

5. Wiki
Het is nu weer mogelijk om via Spotlight op het web en in Wikipedia te zoeken. Spotlight open je door ergens op het thuisscherm een klein stukje naar beneden te vegen.

6. Kalibratie
De kalibratie van het kompas en de ingebouwde waterpas zou zuigen, dat is nu gefikst.

7. Vingerafdrukscanner
Voor de iPhone 5s met vingerafdrukscanner is het toegangsscherm bijgewerkte waardoor ‘schuif om te ontgrendelen’ met vertraging weer als de Touch ID-sensor wordt gebruikt.

8. Omzeilen
Ook niet onbelangrijk: de omslachtige manier om de toegangscode op het toegangsscherm te omzeilen is een halt toegeroepen. Je iPhone is nu weer veilig.

9. Vet
De instelling ‘Vette tekst’ werkt nu ook met tekst op het beltoetsenpaneel. Dat u het even weet.

10. Beheerder
Oplossing voor een probleem waarbij beheerde apparaten niet langer beheerd waren als software werd bijgewerkt.

U ziet het, de update is niet heel omslachtig, maar brengt je iOS weer even helemaal up to date. Installeren zonder draad kan via Instellingen > Algemeen > Software-update. Het bestand is zo’n 70 mb groot. Het kan ook via iTunes gedownload worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *