Apple gaat iPhones naar hackers sturen

Apple gaat iPhones naar hackers sturen

Om beveiligingsexperts te helpen gaat Apple speciale iPhones naar dit soort hackers opsturen. Doel is om de telefoon beter te beveiligen.

Apple zelf kan de iPhones wel enorm veilig maken, maar uiteindelijk moet een praktijktest uitwijzen of de telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wel echt zo veilig zijn. En daarom gaat Apple iPhones opsturen naar hackers die deelnemen aan het Security Research Device (SRD) programma.

iPhone voor hackers

De hackers krijgen geen iPhone zoals je die in de winkel ziet. Het gaat hier om speciale iPhones die een toegankelijkere versie van iOS hebben. Zo krijgen de beveiligingsexperts de vrijheid om software en benodigdheden op de iPhones te laten draaien die helpen om kwetsbaarheden te vinden.

Uiteindelijke doelstelling voor Apple is om de iPhone nog veiliger te maken. Ook wil het techbedrijf natuurlijk voorkomen dat er kwetsbaarheden van de smartphones uitlekken door amateurs. Denk aan een FaceID dat makkelijk blijft te kapen of een vingerafdrukscanner die je voor de gek kunt houden.

Daarover gesproken. Als amateur kun je ook nog steeds Apple helpen om kwetsbaarheden te vinden. Het SRD iPhone programma voor hackers staat los van het bounty programma van het techbedrijf. Ook daar kun je nog gewoon geld mee verdienen, wat per kwetsbaarheid flink op kan lopen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *