‘Apple gaat zelf met mobiele data aan de slag’

Auteur: , Geen reacties
'Apple gaat zelf met mobiele data aan de slag'

Om zo niet meer afhankelijk van anderen te zijn.

Niet alle technologie van een iPhone is door Apple zelf ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld het OLED-scherm van de iPhone XS en XS Max. Dat is ingekochte techniek uit AziĆ«. Zo zijn ook andere aspecten van Apple’s producten afkomstig van derden, zoals de chips die mobiele data mogelijk maken.

Apple overweegt om zelf met deze technologie aan de gang te gaan. Dat komt naar voren omdat het bedrijf een vacature heeft geplaatst voor een hoofdontwerper op het gebied van een modem platform. Het nieuws kwam naar buiten naar aanleiding van een artikel in The Information. Het zou hier om een intern project van Apple gaan op het gebied van hardware communicatie.

De veiligheidschips van Apple worden al in eigen huis ontwikkeld. Net als de mobiele CPU’s en de Bluetooth chips. Een chip voor mobiele data zou een mooie uitbreiding van het huidige portfolio voor Apple zijn.

Als het gaat om chiptechnologieƫn dan is Apple al vaker in het nieuws geweest. Denk aan de recente oorlog tussen het Amerikaanse techbedrijf en het Aziatische Qualcomm. Door zelf techniek te ontwikkelen is het bedrijf steeds minder afhankelijk van derden. Hoe dit gaat aflopen met het avontuur naar een eigen mobiele datachip is afwachten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).