Apple geeft gratis maand iCloud opslag weg

Auteur: , 20 Reacties
iCloud

Een nieuwe manier om klanten te werven.

Wie een Apple-apparaat heeft en gebruikt maakt van de gratis iCloud opslag kent ongetwijfeld de melding dat de opslag vol is. Apple probeert je vervolgens een betaald abonnement aan te smeren, maar daar heeft niet iedereen zin in.

De Amerikaanse techgigant heeft nu een andere manier gevonden om je wellicht toch te laten betalen voor een abonnement, merkte Appleinsider op. Wanneer de gratis limiet van 5 GB wordt bereikt, komt er een nieuwe melding in beeld. Gebruikers krijgen de kans om een maand lang gratis gebruik te maken van 50 GB iCloud opslag. Na de proefperiode wordt een abonnement automatisch gestart van 0,99 eurocent per maand voor 50 GB. 2 TB kost 9,99 euro per maand. Je kunt echter van tevoren voorkomen dat er een betaald abonnement gaat lopen door de boel te annuleren, zodat je na de proefperiode geen facturen hoeft te verwachten.

Met deze wijze hoopt Apple meer klanten over de streep te kunnen trekken om een iCloud abonnement te nemen. Als je eenmaal gebruik hebt gemaakt van die gratis maand, is een stap terug naar minder opslag minder gauw gedaan. Je bent immers gewend aan de nieuwe, luxere situatie van meer opslag. De marketing afdeling van Apple heeft daar goed over nagedacht. Wie echter kritisch is met zijn foto’s, video’s en alle andere vormen van bestanden kan met die gratis 5 GB prima uit de voeten.20 reacties

Gratis! …vul eerst even de creditcard gegevens in..
Dit kost ze ongetwijfeld ook een hoop potentionele klanten, vrienden, en ik zijn hier ontzettend vaak voor weggelopen in de afgelopen jaren.
Huh lees ik dat goed, Apple en gratis in 1 zin?
Gewone ouderwetse trial waarna het Abbo in gaat ..
En ja het is beschamend dat men nog steeds vasthoud aan 5GB gratis … Dat is voor sommigen hun telefoon lijst en de inbox van hun email op de cloud.

Zoals met veel zaken lopen ze al jaren achter de feiten aan.
@turbobrick: Goed onderbouwd weer hoor. Klasse.

5 GB is nog best redelijk. Google doet met 15 GB meer (maar daar wil je je data natuurlijk niet) maar dropbox doet met 2GB weer minder. Apple zit gewoon middenin de grote diensten.
@donstil: Dropbox is geen native dienst .. want anders moet je OneDrive ook opnoemen en die bied het dubbele van iCloud voor noppes.
Daarbij kan je met Dropbox van alles er eenvoudig opknallen ongeacht je platform en iCloud is zeer beperkt in dat opzicht.

Kortom, als je dus serieus kijkt naar de storage Dan zit Apple met dropbox aan de onderkant (en dus niet middenin) toch OneDrive en Googledrive.

Juist ja ….

Ik wacht nu op de fanboy reactie van “het kost maar 1 euro per maand extra voor 50GB ! ” …
@turbobrick: wanneer leer je nu eens googlen ?

Onedrive basic 5gb gratis
50gb voor 2 euro

En idd 0,99 euro per maand voor 50gb … wat een probleem. En 2 euro … ook geen probleem. Of gewoon 1 terra voor nop bij stack.

Get a life
@dgh74: OneDrive was 10GB en dat hebben ze dan verandert.

Fact blijft dat je out of the box niks kan met de iCloud en je blijft betalen.
Jij vind een paar euro per maand niks maar veel mensen willen geen vaste lasten erbij, zeker niet als je de hoofdprijs hebt betaald.
@turbobrick: draaien draaien.

Feit blijft … je betaald voor bijna alles en met 0,99 euro voor 50gb heeft apple een prima prijs. Onedrive is duurder. Bij Google drive met 1,99 ( dubbel ) krijg je 100gb ( dubbel ) dus net zo duur. Eigenlijk duurder want je opslag word gescanned waar google weer aan verdiend met data en reclame ( en ze kunnen dus meer “gratis” gb’s aanbieden ).

Feit blijft ook … je roept wederom onzin zonder zaken te checken en te denken.
@turbobrick: ow en willen mensen met een telefoon van 800 euro … en abbo van 50 euro geen 0,99 euro voor 50gb betalen ( duur ) … vele gratis alternatieven zoals ik OOK aangaf ( leer naast googlen ook eens lezen )
@dgh74: je snapt er geen Reet van.
Weleens echt met IOS gewerkt ?
Dan weet je dat alleen iCloud als native beschouwd wordt en lang niet alle cloud alternatieven ondersteund worden.
Kijk op Android maakt dat geen reet uit want je kunt alle bestanden heel simpel copieren (welke kant op maakt niet uit) maar met IOS gaat dat niet.
IOS is gesloten en het systeem in combo met de app bepalen welke manier jij kan gebruiken voor data te importeren of exporteren.
Je ziet nu steeds meer Dropbox support maar Stack bijv wordt nog lang niet in alle apps supported en dan loop je dus te kloten.
@donstil:
https://arstechnica.com/gadgets/2018/02/your-apple-icloud-data-is-now-stored-on-google-servers-surprised/

Achteraf best logisch dat het gratis is. Er zit zoveel marge op een nieuwe iPhone, dan mag je dat ook wel verwachten. 🤔
Zitten jullie nou serieus te discussiëren over prijzen van Apple? Apple en gratis bestaat niet. Apple liegt over vanalles.
@donstil: oh enne Don op Google drive wil je je data niet.

Facts … Laat mij eens een mega hack van Google zien … Juist ja, die is er niet.

Terwijl al die fappening pics van celebs die met hun hele hebben en houden naakt overal online stonden. Guess what, allemaal iCloud accounts.

Oh wacht ff … Ze hadden zwakke wachtwoorden ? Ja, en alle Google/Android users hebben dan 34 karakter/cijfer combo passwords ….
@turbobrick: dom dom dom

The company’s overall Terms of Service document states, “Our automated systems analyze your content (including emails) to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received and when it is stored.”

En zo verdienen ze aan je geweldige “gratis” 15 gb
@dgh74: net alsof jij op het internet of welke dienst dan ook privacy hebt …
Slaap lekker verder.

Daarbij heb ik liever toepasselijke reclame dan random want verdienen wordt toch aan je gedaan.

Dus niet paranoïde doen, privacy bestaat niet meer.
@turbobrick: en wil je de grootste hack in de geschiedenis ?? Google ZELF is de hack. Facebook kan er nog wat van leren.
@turbobrick: en daarbij … heb het reeds eerder met facts en linkies aangetoond … maar helaas slaat jouw drive weinig op.

Voorbeeldje van hele andere orde dan “makkelijk codes raden” ( een van de VELE voorbeelden )

1 miljoen accounts … toegang tot alle google apps ( incl docs ) . Kan je simpel vinden hoor … GOOGLE

google.nl/amp/s/thehackernews.com/2016/11/hack-google-account.html%3famp=1
@dgh74: een lijst die vrij is gekomen met wachtwoorden door bijvoorbeeld fishing is iets anders dan een Google Hack !

Google is nog nooit gehacked. Je blijft het proberen en je zult je vast een RSI pols hebben van het googlen maar het is gewoon zo.

Feit blijft dat je bij Apple 1/3 krijgt van de storage met Android … En je kunt er nauwelijks wat mee.
Op google drive kan je ieder willekeurig bestand opslaan en zelfs delen met anderen.
Succes ermee op iCloud.
@turbobrick: ik wist eigenlijk niet dat er nog steeds mensen zijn die letterlijk alles in de cloud zetten (bij welke dienst dan ook) sinds de fappening en recentelijk het facebook schandaal. als je niet wilt dat mensen alles van je zien, geef ze dan niet alles.

maak 1 keer per maand een reserve kopie op je computer, kan je meteen je muziek bibliotheek bijwerken ofzo…
@gwnbmw: steeds meer mensen doen dat juist wel door het gemak. Bovendien zorgen magere GBs op hun telefoon en geen geheugenkaart opties ook voor cloudbased storage.

Laten we elkaar geen mietje noemen. Cloudbased storage is enorm gegroeid, dat is niet doordat niemand het gebruikt.
Daarbij is de storage van 99.99% van de mensen helemaal niet interessant en dus niet hackwaardig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).