Apple geeft nieuwe iPhones 2 oplaadkabels mee

Auteur: , Geen reacties
Kom op Apple

Apple kan niet kiezen.

De meeste iPhone-gebruikers zullen het gewend zijn: een Lighting kabel om hun Apple-smartphone mee op te laten. Nu wacht de tech-industrie alweer jaren op de overstap van Apple naar USB-C, maar die overstap lijkt er voorlopig nog niet te komen. Nou ja, een soort van.

Het Japanse Macotakara meldt namelijk dat Apple niet echt kan kiezen tussen de recente ontwikkelingen van snelladen en het gesloten ecosysteem waar Apple’s Lighting ports onder vallen. Dat terwijl het er begin dit jaar nog op leek dat Apple helemaal niets met USB-C zou doen in hun smartphone-range.

Volgens een Chinese leverancier (tegenover de bovenstaande site) komen er twee kabeltjes mee als je eind dit jaar een nieuwe iPhone aanschaft. Zo moet je kunnen snelladen met een 18W USB-C kabel/brick en vervolgens converteer je de USB-C snellaadcapaciteiten naar Lightning met een Lighting-USB-C kabel.

Ondertussen hebben Apple’s meest recente iPad Pro’s en MacBook’s al wel een ‘gewone’ USB-C-aansluiting. Waarom Apple voor de iPhones nog steeds niet is overgestapt is niet helemaal duidelijk. Ooit was Lightning daadwerkelijk sneller (dan micro-USB) maar die dagen zijn voorbij. Nu lijkt het er vooral op dat Apple met het gesloten ecosysteem veel geld kan verdienen aan de specifieke kabel voor iPhones.

Overigens is het geen gekke zet van het miljardenbedrijf om een middenweg te kiezen. Door zowel USB-C als Lightning mee te leveren bij de nieuwe iPhones start het era van USB-C voor Apple-liefhebbers geleidelijk terwijl de snellere oplaadcapaciteiten van de 18W USB-C-laders al wel gebruikt wordt.

Lees ook: Eindelijk: USB-C naar Apple Lighting kabel van derde partij

Foto @Richard Unten (CC BY 2.0)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).