Apple Health gebruikt om moord op te lossen

Auteur: , 1 Reactie
Apple Health

Ja, je leest het goed: dankzij Apple Health heeft de Duitse politie een moord op kunnen lossen.

Eind vorig jaar werd een jonge, Duitse studente verkracht en vermoord. Hussein K. werd opgepakt en gaf meteen zijn betrokkenheid toe, maar veel meer wilde hij niet kwijt. Daardoor bleef de toedracht onduidelijk. De rechercheurs verwachtten meer informatie te kunnen vinden in de iPhone van K., maar die weigerde hij natuurlijk te ontgrendelen.

De autoriteiten stapten daarom naar een bedrijf in München, dat er alsnog in slaagde de code te kraken. Zo kwam de politie erachter dat gegevens uit Apple Health enorm hielpen bij het maken van een reconstructie van de moord. Zij hadden verschillende theorieën, maar konden die nu bevestigen of ontkrachten.

De politie vermoedd dat het slachtoffer van de trap af was gesleept en daarna in een rivier was gedumpt. In Apple Health was te zien op welke tijdstippen K. trappen op en af liep en die tijdstippen klopten met het verhaal van de politie.1 reactie

Als hij blijkbaar zijn smartphone bij zich had tijdens de moord, kan de politie ook gewoon achterhalen wat zijn coördinatie was m.b.v. de zendmast gegevens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).