Nieuwe drones verschijnen in online Apple Store

Auteur: , Geen reacties
Apple drone

De DJI Phantom 3 Advanced en Phantom 3 Professional, zoals de modellen heten, zijn bepaald geen lullige quadcoptertjes.

Gisteren doken ze opeens op in de online winkel, dit tweetal drones. Het zijn dure speeltjes: $999.95 voor het advanced-model, terwijl de Professional $1259.95 kost. Die laatste kan overigens wel in 4K filmen. Beide beschikken over een ingebouwd iPad-dock en 12MP-camera. Het is niet voor het eerst dat Apple drones verkoopt in zijn online winkel. Maar dat waren meestal kleinere, simpelere modellen, zoals Parrot’s minidrone.

Misschien is de iPad-vriendelijkheid de reden dat Apple de drones heeft toegevoegd: in zijn online winkel kiest het vaak voor producten van derden die iets toevoegen aan het assortiment, zoals de Hue-lampen van Philips, die met een iOS-apparaat kunnen worden bediend. Tegelijkertijd deinst Apple er niet voor terug producten weer uit het aanbod te gooien zodra deze dreigen te concurreren met hun eigen devices. In oktober 2014 zagen we dit gebeuren met Bose-koptelefoons. Afgelopen maart deed Apple hetzelfde met een reeks wearables en in juli werd de Nest-thermostaat het slachtoffer van deze praktijken.

Volgens 9to5mac is Apple bezig met een re-design van zijn fysieke stores. Voorlopig zullen de drones daar echter niet beschikbaar komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).