‘Apple is bezorgd over de opkomst van Android’

'Apple is bezorgd over de opkomst van Android'
Terwijl Apple vasthoudt aan telefoons met kleine schermen voor veel geld, wordt de markt overspoeld door Android-devices voor een fractie van het bedrag. Iets dat het management niet in de koude kleren is gaan zitten.

Dat is naar buiten gekomen via documenten die werden geopenbaard tijdens de grote patentenrechtszaak tussen Apple en Samsung. Apple beticht Samsung van het stelen van software dat in Galaxy-toestellen wordt gebruikt – ze zouden vijf patenten hebben geschonden – terwijl Samsung op zijn beurt beweert dat Apple juist elementen van de Koreanen heeft gekopieerd.

Tijdens die rechtszaak komt veel aan het licht. Zoals een vier jaar oude email van Steve Jobs aan de top 100 van Apple waarin hij het over een ‘heilige oorlog’ met Google heeft, en een document waarin het management van Apple zijn zorgen uitspreekt over het marktaandeel van de iPhone. Vooral Android-toestellen met grotere schermen voor meer dan $300 en telefoons onder de $300 zijn een bedreiging.

Een quote uit het document”

“Competitors have drastically improved their hardware and in some cases their ecosystems.”

Volgens Re/code is Apple eveneens bezorgd over de gigantische marketingbudgetten die Android-telefoonmakers spenderen. Apple’s marketingbaas Phil Schiller zei daarover het volgende in de documenten:

“I watched the Samsung pre-superbowl ad that launched today. It’s pretty good and I can’t help but thinking ‘these guys are feeling it (like an athlete that can’t miss because they are in a zone), while we struggle to nail a compelling brief on iPhone.”

De verhoren aan beide kanten zullen voorlopig nog even aanhouden, dus tijdens deze rechtszaak komen we ongetwijfeld nog meer details over beide techbedrijven te weten. Wordt vervolgd.

11 reacties

    • @sebasjuhh: ik heb een tijd met een Nexus 5 gelopen, Android is met 4.4 gewoon goed geworden. Daar is geen twijfel meer over.

      De Apps uit de PleeStore blijven helaas toch nog wel wat achter.
      Die lijken op iOS gewoon wat verder doorgedacht door de developers. Ook wordt er bij iOS Apps wat meer naar design en functionaliteit gekeken, iets wat ik enorm miste bij AndroidApps.

      Maar goed dat is iets voor de developers. Kan Google verder weinig aan doen.

    • @sebasjuhh: als je dat wilt doen heb je aan een 15 euro Nokia genoeg. Die dingen hebben gaan zo lekker lang op een batterij dat je duidelijk kunt zeggen dat je daarmee beter af bent. Over Android kan ik niet oordelen, heb er geen en wil er geen. Ik zie 3 grote problemen met Android 1] het is in de markt gezet door een online advertentie verkoper 2] de veiligheidsfilosofie is me te zwak. Google bouwt weliswaar van alles achteraf in maar Windows XP leert ons dat je het achteraf nooit helemaal goed krijgt 3] niet alleen is het runtime concept een potentiële bron van veiligheidsproblemen (het is immers net Java) ook vergt het absurde hardware om een beetje vlot te werken.

  1. Ben je een blondje met een MINI Cabrio, een burberry tasje met incl een Chiwawa, dan kan ik begrijpen dat je voor een iphone kiest.
    Ben je een hipster die zen telefoon graag op de bar in de kroeg legt, dan wordt het een iphone

    ben je iemand die nadenkt vooraleer hij iets aanschaft, of nadenkt voor wat hij het juist nodig heeft. dan koop je een Android. Ben je iemand die met zen telefoon wil doen wat hij wil omdat het zijn eigendom is en op die eigendom vrijheid wilt…dan koop je Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *