Apple iWatch: deze 11 dingen weten we al?

Auteur: , 1 Reactie
11 dingen die we al weten over de iWatch van Apple

De aankondiging van de iWatch laat nog minimaal een week op zich wachten. Dit is wat wij verwachten van de eerste wearable van Apple.

1. De naam
Hoe gaat het slimme horloge heten? iWatch wordt al door iedereen overgenomen, want dat klinkt ook logisch. Daarnaast heeft Apple de merknaam iWatch al vastgelegd in vijf landen. Toch zijn er bronnen die ook de naam iBand noemen. Dat zou kunnen, maar vooral als het een wearable speciaal voor sporters zou zijn.

2. Het besturingssysteem
We gaan ervan uit dat het horloge op een aangepaste versie van Apple’s besturingssysteem iOS draait.

iOS 8

3. Het scherm
De iWatch krijgt vermoedelijk een 2,5-inch, rechthoekig-scherm. Dat is althans wat Reuters eerder meldde. Brian Blair van Rosenblatt Securities is het daar niet mee eens en voorspelt een ronde vorm. Normaal zouden we het voordeel van de twijfel aan Reuters geven, maar een rond scherm is zo gek nog niet.

4. Verschillende modellen
Naar alle waarschijnlijkheid wil Apple twee verschillende modellen gaan aanbieden: een voor mannen en een voor vrouwen. De huidige smartwatches houden daar namelijk geen rekening mee. Wanneer je dus een smalle pols hebt, dan ziet zo’n lomp horloge er niet zo fraai uit.

5. Wat kan de iWatch?
Apple’s iWatch is vooral georienteerd op fitness en gezondheid. Het horloge houdt bij hoeveel je loopt en meet bijvoorbeeld je hartslag. Daarnaast is ‘ie waarschijnlijk ook te koppelen aan je iPhone, zodat je alle notificaties van je telefoon te zien krijgt.

6. Betalen met je iWatch
Recente berichten vertellen ons dat het wellicht mogelijk wordt om met je iWatch af te rekenen in een winkel. Hoe handig zou dat zijn?

7. Vol met sensoren
De iWatch zal naar verluidt over meer dan 10 sensoren beschikken. Dat heeft allemaal te maken met je gezondheid en de metingen die het horloge doet tijdens het sporten.

8. Getest door atleten
Topatleten als Kobe Bryant hebben al verschillende test uitgevoerd met het horloge, vooral om te kijken of het ook echt doet wat je wilt tijdens het sporten.

9. Gestyled door fashionista’s
Apple heeft ideeën voor het design van het horloge voorgelegd aan bekende namen uit de mode-industrie, om ervoor te zorgen dat de iWatch een hippe en eigentijdse uitstraling krijgt.

10. De prijs
We schreven in de afgelopen dagen al een keer over de prijs van het horloge, deze zou volgens meerdere bronnen rond de 300 euro liggen. Het is natuurlijk mogelijk dat het techbedrijf meerdere prijzen gaat hanteren voor de verschillende modellen, net zoals bij de iPhone.

11. De aankondiging
Het is je vast niet ontgaan dat Apple’s slimme horloge op 9 september waarschijnlijk wordt aangekondigd, samen met de iPhone 6. Helaas moeten we wel wachten tot begin 2015 voordat we het horloge om onze pols kunnen hangen.1 reactie

Persoonlijk ben ik vooral benieuwd naar de besturing. Spraakbesturing zoals de Android’s hebben is echt een dooddoener.

En ik ben geen Apple fan boy, maar ben benieuwd of ze toch met een revolutie komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).