Apple laat eindelijk Duits kindercafé met rust

Auteur: , 5 Reacties
Zoek de verschillen

Apple is er niet eentje die snel zijn hoofd buigt als het op ietwat vergezochte claims aankomt. Toch trekt de koppige computergigant de aanklacht tegen een kindercafé in Bonn over hun logo terug.

Eerder dit jaar serveerde het bedrijf uit Cupertino het kindercafé met een aanklacht vanwege hun logo. Het zou inbreuk doen op het merkenrecht van het elektronicabedrijf. Christin Römer, eigenares van Apfelkind, besloot het hoofd koel te houden en zich niet te laten inpakken door de dreigementen.

Ook sommeerde het bedrijf Römer om het logo niet voor elektronica te gebruiken. Geen probleem voor de Duitse, maar een ironische zet van Apple. The Beatles vroegen namelijk in 1981 een soortgelijke belofte aan Jobs, ditmaal om Apple Computers (met een logo wat erg op dat van Apple Records lijkt) uit de muziekbusiness te houden. Toen was dat geen probleem, maar het het uitbrengen van iTunes en de iPod kwam de Britse popgroep toch in opstand.

Dit lijkt een mooi voorbeeld van de doorgeslagenheid van Apple. Het aanklagen van een klein dagverblijf uit Bonn heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de jongens uit Cupertino, buiten het laten zien dat ze het kunnen. Het is bewonderenswaardig dat het kleine bedrijfje zich niet liet kennen, en daardoor de aanklacht uiteindelijk stilletjes ingetrokken werd.5 reacties

Je hebt ’t maar moeilijk, als Apple fanboy anno 2013. Werknemers die in de Chinese fabrieken worden uitgezogen, onderbetaald en tot zelfmoord gedreven, binnen een decennium uitgroeien van een innovatief bedrijf tot een van de grootste patenttrollen van deze tijd en dan tot slot je totale minachting tonen aan de hebberige consument door een budget telefoon uit te brengen die helemaal geen budget prijs gekregen heeft!
@RRRobert: alleen zijn die Chinese bedrijf als Foxconn nooit alleen maar voor Apple aan het werk….Apple is daar de hoge boom die de wind vangt. Maar die zelfmoord acties gebeurt in al die fabrieken en die produceren voor: Samsung, Dell, Toshiba, HP, LG, Philips, etc etc…..dus dat is echt een non-argument richting Apple alleen. Iedereen zou daarover moeten inzitten….

Dat ze het dagverblijf aanklagen is natuurlijk wel compleet kansloos en wellicht hebben ze dat ook ingezien en het teruggetrokken. Als ze echt wilden waren ze wel doorgegaan.
een kinderdagverblijf aanklagen, nou dan heb je een mooie carriere hoor. Lutsers, ik heb er geen goed woord voor over.
apple zuigt, je kunt geen patent hebben op een plaatje van een appel.
slaat nergens op…
@mazdarx8: Indedaad, óveral geld uit willen zuigen…UBERtriest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).