Apple naait je een oor aan met ‘goedkope’ accuvervanging

Auteur: , 9 Reacties
iPhone accu

Ja, Apple heeft een manier gevonden om toch meer aan je te verdienen dan 29 euro.

Het klonk nog best nobel: als je meent dat de accu van je iPhone niet meer naar behoren werkt, dan kun je die dit jaar laten vervangen voor 29 euro. Apple zou Apple echter niet zijn als het deze reparatie-actie niet zou gebruiken om hun klanten meer geld afhandig te maken. Volgens de BBC kan de uiteindelijke rekening namelijk veel hoger uitvallen dan de geadverteerde 29 euro.

Het probleem? Apple ontdekt vaak ook andere problemen, zoals een gebroken scherm, kapotte speaker of microfoon. Zo stuurde een iPhone-bezitter zijn telefoon op om de accu te laten vervangen, maar kreeg hij een gepeperde rekening voor een nieuw scherm. Het was volgens Apple immers onmogelijk om de accu te vervangen als de display beschadigd was.

Een andere Apple-gebruiker kreeg een offerte van bijna 300 euro voorgeschoteld, omdat zijn microfoon en speaker stuk zouden zijn Daar ging de beste man niet in mee: hij vroeg de telefoon terug en liet ‘m door een onafhankelijke specialist checken. Daar bleek dat beide componenten naar behoren werkten en dus helemaal niet aan vervanging toe waren.

In alle eerlijkheid moeten we toegeven dat Apple op de website meldt dat andere gebreken mogelijk eerst opgelost moeten worden, voor de accu vervangen kan worden. Of die reparaties echt noodzakelijk zijn kun je als leek echter niet altijd inschatten en dat maakt het des te kwalijker als blijkt dat Apple misbruik maakt van zijn positie.9 reacties

Wel dit artikel maar niets over de zeer positieve kwartaalcijfers van Apple?

Nieuwsblog of niet?
@luxaeterna: Positieve kwartaalcijfers? Logisch met deze praktijken waar iedereen met een iBril in trapt.

Of heb je aandelen of zo? Vanmiddag maar even een tompoes halen om het te vieren…
@ffw88: Logisch? Elke “specialist” was vorige week op basis van een toeleverancier nog ah roepen dat Apple neer ging e.d.

Wat bleek? Meer winst, meer smartphones verkocht dan ooit.

En duur? Bwa als een Lg tegenwoordig al 850€ kost… Dan liever een iPhone waar ik 5 jaar lang sowieso updates voor krijg.

Ohja, deze middag sta ik weer ten dienste van de zorgvragers. Waarschijnlijk dus geen tijd voor pauze of tompoes. Maar toch bedankt voor het aanbod. Ik zal het houden op een verdwaalde speculaas met wat kleffe koffie tussendoor.
@luxaeterna: wat een giller … nu blijkt de X de best verkopende smartphone te zijn wereldwijd :-)

Geen woord op apparata natuurlijk

iculture.nl/nieuws/iphone-x-bestverkochte-smartphone-wereld/
@luxaeterna: Dit is een website voor tech consumenten. Die hebben niks aan kwartaalcijfers maar willen de nieuwtjes over tech en gadgets weten.
Kwartaalcijfers zijn voor aandeelhouders en top managament bij Apple.
Het trieste is dat Apple fanboys denken bij die laatste 2 categorieen te horen en komen met winstcijfers alsof dat hun Iphone beter maakt.
@turbobrick: een techwebsite … laat me niet lachen man.
@luxaeterna: psies … ook geen woord over het extreem hoge tevredenheidscijfers van iphone x gebruikers. Maar volgens mij ook geen woord over facebook privacy debakel ( google doet utzelfde dames en heren ) …

Nadat mensen … die maanden roepen dat die verkopen best goed gaan … tevreden met hun X …zijn uitgelachen en bespot op apparata … niet even een artikel laten zien dat het werkelijk zo is. Waarom ? Simpel omdat de “journalisten” hiero er de ballen verstand van hebben en alleen maar suggestieve clickbait schrijven.

Logisch … geen clicks en geen reacties. Op moment van schrijven zie ik 15 artikelen. Met 8 reacties op een apple clickbait artikel wat kant nog wal raakt ( nogal suggestief ook ) … en 1 reactie op een bitcoin artikel. VERDER NIETS aan reacties.
Alhoewel het me niet verbaast dat Apple geld uit je zakken haalt kan ik ook wel begrijpen dat ze je versplinterde scherm niet stukje per stukje terug gaan samenstellen na de reparatie. Sommige mensen hun gsm ziet er gewoon niet meer uit.
Apple vindt dat het geen garantie kan geven over reparaties wanneer er duidelijk wat met het toestel is gebeurd. Vandaar dat je opgave krijgt voor andere reparaties die dan ook moeten gebeuren. Daar moet je nog altijd eerst zelf toestemming voor geven. Apple gaat niet zomaar alles repareren en je een dikke rekening sturen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).