‘Apple neemt iPhone X weer in productie’

iPhone X
Keert de iPhone X terug van weggeweest?

Normaal gesproken kun je bij Apple een ouder iPhone-model voor een lagere prijs kopen als een nieuw model is geïntroduceerd. Vreemd genoeg dit Apple dit niet met de iPhone X. Toen de iPhone XR, XS en XS Max werden aangekondigd, nam het techbedrijf de oude X uit het gamma. Het is enkel mogelijk om via een externe winkel of een telecomprovider de iPhone X nog nieuw te kopen.

Apple had dan ook de productie van de iPhone X gestaakt. Volgens The Wall Street Journal is het techbedrijf echter weer begonnen met het produceren van het oude model. De krant beroept zich op eigen bronnen binnen de industrie. Dit zou te maken hebben met een afspraak tussen Apple en Samsung, de leverancier van de OLED-displays.

Beide partijen hebben een afspraak gemaakt over de afname van het aantal OLED-schermen. Omdat de iPhone XS (Max) niet zo goed verkoopt als Apple gehoopt had, ligt de productie ook lager. Daardoor komt Apple in de knel met de eerder gemaakte afspraak. Door de iPhone X weer in productie te nemen, kunnen de bestelde OLED-displays van Samsung alsnog afgenomen worden.

De nieuwe iPhones doen het naar verluidt niet zo lekker als het techbedrijf had voorzien. Eerder vandaag werd bekend dat Apple vermoedelijk een korting gaat geven op de iPhone XR in Japan. Dit verhaal is afkomstig van dezelfde bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *