Apple niet meer enige eigenaar ‘IPHONE’

iPhone
In China is een ander bedrijf erin geslaagd de merknaam ‘IPHONE’ te registreren. Oeps.

Het bedrijf Xintong Tiandi mag zich nu de trotse eigenaar van het merk IPHONE noemen.

In 2002 probeerde Apple voor het eerst de merknaam voor elektronische producten te registeren in China. Deze aanvraag werd pas in 2013 toegekend.

In de tussentijd hadden de slimmeriken van Xintong Tiandi de merknaam geregistreerd voor leren producten (2010). Het bedrijf maakt namelijk lederen telefoonhoesjes.

Vervolgens probeerde Apple uit alle macht een einde aan die situatie te maken. In 2012 spande het bedrijf voor het eerst een zaak aan bij de Chinese Handelsautoriteit, die werd verloren. Ook een rechtbank in Beijing wilde Apple niet het alleenrecht op de handelsnaam geven.

De rechters oordeelden namelijk dat de iPhone op dat moment nog geen bekend merk was. In China was de telefoon immers pas sinds 2009 op de markt. Het is wel zo dat Xintong Tiandi de naam alleen mag gebruiken voor lederwaren.

Xintong Tiandi zegt ‘blij te zijn dat er nu duidelijkheid is’ (but of course), en graag ‘samen te willen werken met Apple om IPHONE-klanten blij te maken’.

Apple heeft nog niet gereageerd.

Nog geen reacties

  1. En over een tijdje schikken ze samen voor een miljard of wat. Apple blij en Xintong hoort dan bij de vele Chinese Miljardairs (ik geloof dat ze er al meer als 300 hebben..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *