Apple ontkent dat Face ID niet correct zou werken [video]

Auteur: , 16 Reacties
iPhone X

Er bleek iets anders aan de hand.

Het was een awkward-moment tijdens de keynote. Apple-topman Craig Federighi wilde tijdens een demo op het podium tonen hoe eenvoudig Face ID werkte. Het systeem weigerde echter te opereren en Federighi stond met rode oortjes op het podium. Miljoenen mensen zagen live hoe Face ID niet juist functioneerde.

Dit leidde tot veel speculatie in de media en op sociale media. Men uitte kritiek op de techniek dat het niet betrouwbaar zou zijn. Er was echter iets anders aan de hand. Apple heeft in een statement uitleg gegeven over de epic fail.

Net als bij Touch ID, blokkeert de iPhone na het meerdere malen mislukken van een poging tot ontgrendelen. Je dient vervolgens de code handmatig in te voeren. Toen Federighi de iPhone oppakte, ging deze gelijk in de vergrendeling. Wat bleek nou: in aanloop naar de demo op het podium hadden andere medewerkers de iPhone X naar het podium gebracht. Face ID was echter ingesteld op het gezicht van Federighi. Het toestel zat dus al in de blokkeer-modus op het moment dat Federighi het toestel oppakte.

Dit probleem had eenvoudig verholpen kunnen worden als Federighi de code had ingevoerd, om vervolgens de iPhone te vergrendelen. Vervolgens had via Face ID de smartphone ontgrendeld kunnen worden. Federighi werd echter overdonderd door de fail en wist zelf ook niet zo goed wat te doen, met een beschamend moment op het podium tot gevolg. Check het moment in de video hieronder. (via Yahoo)16 reacties

ok dus in feite als ik een vriend vraag mijn telefoon aan te geven word hij geblokkeerd. lijkt me nog een verbeterpuntje voor apple.
@dmk94: nope … bij de hands-on stonden er honderden mensen rond een beperkt aantal iphones … zonder dit mega “probleem”.

Zoals eerder op internet vermeld …. er is een optie in IOS 11 gevonden die de telefoon laat locken zodra er een onbekend gezicht gescanned is. Deze optie zal aangestaan hebben met een iphone X in een zaal vol bezoekers. Nogmaals OPTIE

Nog een paar maanden verwarring / gewenning en negatieve posts en dan zal men zien dat het prima werkt en over 6 maanden hoor je niets meer. ( net zoals touch id / niet indrukbare homeknop etc etc etc )
@dgh74:

Ik denk het ook… het is natuurlijk wel dankbaar voer voor criticasters om mee aan de haal te gaan. Ze brengen dit niet op de markt als het fundamenteel niet deugt, want ze weten dat ze dan direct afgefakkeld worden met alle gevolgen van dien (antennagate).

However… ik zat de presentatie dinsdag te bekijken en het was inderdaad wel even een ‘speciaal’ momentje haha…
@bietje: jup …. hij kneep hem ( en terecht erg slordig )

En die criticasters ach … simpele “scoop” … leedvermaak en vooral veelnonwetenxheid en dommigheid. Gaat nog maanden duren :-)
er gaat niets boven even met de vinger op de knop. maar die wilden ze niet meer. Terwijl die chinese gsm fabrikant gewoon wél vingerafdrukscanner in glas kan verwerken.
@Jantje_555: denk je dat apple dat niet kan … ze hebben de proto’s al lang man.

Maakt die chinees er ook honderden miljoenen … is ie net zo veilig als het apple touch id ? Werk ie betrouwbaar en lekker ? Is ie makkelijk te foppen ? Heeft ie force touch in scherm ? Heb je hem zelf al aan een test onderworpen ?
@Jantje_555:

Betere vraag:

Als je dan toch tussen deze opties moet kiezen… heb je liever zo’n chinese gsm of een iPhone X ?
@bietje: Die Chinese gsm is waarschijnlijk geen €1000+ dus doe die maar.
@720s: Misschien moet je wel 20 keer je vinger op het beeldscherm drukken om hem te un-locken …. misschien duurt het 10 seconde voordat ie je vinger heeft gelezen. Als je mag KIEZEN … zou ik de iPhone doen :-P
@bietje: zo een chinese telefoon, want dat is android zoals de duurste
Laten we de praktijk maar afwachten.


IK VOORSPEL dat er veel klachten komen en dat mensen zich moeten aanpassen aan deze techniek.

We komen hierop terug over 8 weken, waarvan Akte !
@turbobrick: IK VOORSPEL dat je gelijk hebt over 2 maanden …

om er vervolgens 3 maanden later achter te komen dat ut prima werkt ( net zoals fingerprint scanner en niet indrukbare homeknop …. of de fabel dat we overal bergen airpods langs de weg zouden vinden etc etc etc ).
@dgh74: Het gaat er niet om of het werkt of niet. Het gaat om hoe simpel het is om te gebruiken. Er is niets zo simpel als een vingerscanner. Het verwijderen hiervan vind ik een domme zet. Je wilt niet kiezen tussen gezicht/iris/vinger/code. Je wilt het allemaal. Tenminste, ik vind het fijn. Vingersensor voor “quick access”, code voor als je telefoon plat op tafel ligt of je vingersensor werkt eventjes niet mee ivm zweetklauwen oid, en als je algemeen nat bent is de irisscanner handig.

Ik ben echt geen iPhone hater, ik zat te genieten van de livestream. Maar €1000+ voor een telefoon zonder vingersensor, zonder simpele dingen als een jackplug, is dat wat we willen?
@720s: Eindelijk iemand die normaal een discussie aangaat :-)

Als het werkt ….. is het simpel.

Ik denk dat het simpel is om te gebruiken. Maar dat men gewoon moet wennen zoals met touch ID / geen drukbare homeknop ( bergen kritiek na de presentatie ).

Wat is een smartphone. Het is een computer die visueel is ingesteld. Je kijkt ernaar … ALTIJD. Je typed geen appie blind met je telefoon op schoot en je gezicht recht vooruit. Je speelt geen spel aan de rechterkant van je hoofd. Als je hem bediend doe je dat onder een bepaalde hoek voor je hoofd. Wanneer unlock je je telefoon met een vingerafdruk ZONDER je telefoon te gebruiken / of zonder dat ie in je kijkhoek zit ? Wanneer ik erover nadenk … eigenlijk nooit.

Ik denk dat de kijkhoek redelijk is gecoverd. Dat zag ik op de presentatie …. en dat zie je ook met het instellen van het gezicht. Dat gebeurd door ROND te kijken. Dus ook onderkant kin … gedeeltelijk zij en bovenkant. Een soort visuele “kegel” die je door kan trekken.

Op de presentatie was de telefoon ruim op tijd unlocked … MAAR ik denk dat de “langzame” ervaring zit in het feit dat je na unlock omhoog moet swipen ( dat is SOFTWARE en geen face id ). Ik denk dat dat een psychisch spelletje is. Nogmaals … de iPhone was al “lang” unlocked voor de swipe. In het begin let je op de unlock … en dan swipe je. Dat voelt langzaam. Na een tijdje zou je niet meer moeten denken aan die unlock …. je swiped gewoon bij gebruik. Psychisch … gewenning. Dat zal de eerste weken niet meevallen. Bij mijn iPhone 7 heb ik 2 weken bij iedere unlock gelet op het niet indrukken … en me verbaasd hoe het toch voelde als indrukken. Nu ben ik me er niet bewust van.

Ook sommige twijfels van de hands-on reviewers zijn te verklaren. Het belangrijkste … het is nieuw en moet wennen. Dan moet je ook nog goed de tijd nemen om je gezicht te kalibreren terwijl er hijgende apple fans omheen staan die ook willen. En niet onbelangrijk … de iPhone moet LEREN. Bij al mijn iPhones met touch ID …. miste de iPhone wel eens een afdruk in de eerste paar dagen. Maar hij word preciezer. Zonder roze iPhone bril …. de waarheid …. in jaren met touch ID heb ik nog nooit een mis gehad buiten de eerste week om. Dat is ook met Face ID denk ik … en de reviewers hebben slechts enkele minuten speeltijd gehad.

Met zweet of natte handen heb je nu geen probleem … cijfer code is er nog steeds … plat op tafel zou moeten werken ( tot op zekere hoogte / kegel ). Bij mij ligt ie ook veel op bureau. Tussen toetsenbord en monitor. krijg ik een Appie en wil ik de notification zien met de iPhone X …. “DOUBLE TAP” scherm en viola. Wil ik hem beantwoorden … dan pak ik hem op omdat ik ga typen en is ie unlocked omdat ie in mijn ” kegel ” komt.

In de auto “he siri bel naar huis” …. Siri is niet geschikt voor complexe zaken. Maar wanneer ik 130 rij doe ik ook geen complexe zaken met mijn telefoon ( zouden meer mensen moeten doen maar is ook opgelost in IOS 11 :-)

Dus ja … lijkt me simpel te gebruiken NA gewenning. En denk dat in toegankelijkheid de optie komt ( of zal komen ) om het swipen uit te schakelen. Gewoon scan en op beginscherm. Dan is het helemaal simpel.

Jackplug ga ik verder niet op in… behalve : Goedkoop draadloos is al maanden een optie … of het verloopje dat tientallen miljoenen mensen zonder probleem gebruiken. Ik ben er echt heilig van overtuigd dat er over een jaar of 2 / 3 geen high end toestel met jack geleverd gaat worden. Je ziet het nu al gebeuren met andere merken …
@dgh74:

Lang betoog, maar heldere relativering en helemaal mee eens. Het is weer goed merkbaar hoezeer men zoekt naar argumenten om de iPhone af te branden. De iPhone, like it or hate it, maar het voelt bij ieder nieuw model weer als een soort populistische hetze die ik bij introducties van andere merken niet op deze schaal ervaar.

Mijn ervaring is dat ze hun shit gewoon verdraaid goed voor elkaar hebben bij Apple, zowel hard- als softwarematig. Helaas heb ik met m’n werk-Samsung en de oude huawei van m’n vrouw aanzienlijk meer gedoe gehad
@bietje: ach samsung maakt prima telefoons. Dat is mijn probleem niet. Mijn “probleem” is een dom persoon.

Iemand die apple beschuldigd van winstbejag ( logisch commercieel bedrijf ) maar vervolgens een telefoon koopt waarvan de de fabrikant meerdere malen sjoemsoftware heeft gebruikt uit nog meer winstbejag. Een fabrikant die alles registreerd van de klant om de telefoon goedkoper aan te bieden … maar het verschil in winst terugverdient met het doorverkopen van gegevens en reclames opdringt … uit winstbejag allemaal. Ook een commercieel bedrijf natuurlijk … het verschil is oplichting.

mensen die 1000 euro betalen voor een telefoon die niets heeft wat nog nooit eerder op een telefoon heeft gezeten …. om vervolgens te roepen dat de X niet vernieuwend is met zijn ECHTE 3d gezichtherkenning. 1000 euro betalen voor een ” raad je 2d plaatje” maar 150 euro meer voor iets geavanceerd ronduit belachelijk vinden. Dom ( in mijn ogen )

Maar goe … ik draaf weer door :-)

Thanks voor je reactie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).