Apple presenteert herkenbare iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Auteur: , Geen reacties
iPhone 8 officieel

Voor iedereen die meer van hetzelfde, maar toch niet iets beter wil.

De afgelopen jaren is er qua design niet veel veranderd aan de iPhones van Apple. Gezien de verkoopcijfers zijn veel consumenten echter zeer te spreken over de toestellen. Aangezien dit jaar de trend is ingezet van randloze schermen, geeft Apple gebruikers dit jaar de keus: ga je voor de vernieuwende iPhone X, of blijf je lekker bij het oude vertrouwde met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus?

De twee laatstgenoemde hebben dan ook een herkenbaar design. Qua grootte kun je kiezen uit de herkenbare groottes: 4,7 inch-display voor de iPhone 8 of 5,5 inch voor de iPhone 8 Plus. Het zou echter te kort door de bocht zijn om het slechts kopie├źn van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te noemen.

Na de A10-chip van vorig jaar volgt logischerwijs de A11-chipset, die net weer een stukje beter is dan zijn voorganger. De A11 Bionic-chipset is uitgerust met zes kernen, waarvan er vier 75 procent sneller zijn dan de A10-chip die we terugvinden in de iPhone 7. Op het gebied van GPU-kracht werkt de nieuwe versie 30 procent sneller dan bij de iPhone van vorig jaar.

iPhone 8

Daarnaast is er dankzij de switch van een aluminium naar een glazen achterkant de mogelijkheid om de smartphones draadloos op te laden. Dit is een feature die inmiddels vrij breed is omarmd door de Android-community en maakt eindelijk zijn entree in de iPhone-wereld. De Qi standaard wordt hierbij aangehouden, waardoor je meerdere opladers kunt gebruiken die ook gebruikmaken van deze techniek.

Ook beschikt de smartphone over nieuwe stereospeakers die een diepere bass en 25 procent meer volume produceren dan de iPhone 7. Bovendien is de TrueTone-display die we kennen van de iPad Pro ook in de iPhone 8 aanwezig.

Een 12 megapixel-camera is aanwezig bij de reguliere iPhone 8. Deze camera vangt onder andere 83 procent meer licht op dan de iPhone 7. Ook werkt het apparaat effici├źnter, wat goed van pas komt voor je batterijleven. Apple introduceert eveneens een apparaat genaamd AirPower, waarmee je vrijwel alle nieuwe Apple-apparaten mee op kunt laden.

AirPower

Net zoals vorig jaar beschikt de Plus-versie over een nog betere camera-setup. De dubbele 12 megapixel-camera heeft bijvoorbeeld een speciale portretmodus genaamd Portrait Lighting, waardoor de iPhone 8 Plus in combinatie met de bionische A11-chip en dubbele camera de diepte kan meten en hierop de belichting aanpast. Dankzij een breed scala aan ingebouwde lichteffecten zorg je ervoor dat je de perfecte portretfoto’s schiet.

iPhone 8

Apple heeft daarbij ook gewerkt aan de video-kwaliteiten van de iPhone. Zo schiet je 4K-video’s met het toestel in 60 frames per seconde. Ben je fan van slow-motion video’s, dan zit je bij de nieuwe iPhone ook goed: deze maakt de telefoon in full-hd met een beeldverversing van 240 frames per seconde.

Dankzij de grote grafische kracht ook ruimte voor een betere augmented reality-ondersteuning. Handig wanneer je extra informatie wil hebben over een baseballwedstrijd wanneer je in het stadion zit, of de sterrenhemel beter wil leren kennen die boven je hangt.

The Machines

The Machines moet het eerste augmented reality-spel worden dat bedoeld is om via de iPhone in de echte wereld te spelen. Door in het echt te bewegen, beweeg je ook in de spelwereld die op je iPhone afgebeeld is.

Het instapmodel van de iPhone 8 heeft 64GB opslaggeheugen en kost 809 euro. Ook is er een 256GB model dat voor 979 euro over de toonbank gaat. De iPhone 8 Plus krijgt dezelfde capaciteit qua opslaggeheugen, maar begint met een prijskaartje van 799 dollar voor de 64GB-versie en maar liefst 1059 euro voor de 256GB-variant.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).