Apple splitst zijn aandelen zodat iedereen ze kan kopen

Apple splitst zijn aandelen zodat iedereen ze kan kopen
De koers van Apple blijft maar stijgen waardoor één aandeel een prijs heeft van ver boven de 600 dollar. Om meer investeerders een kans te geven om aandelen te kopen heeft Apple ze gesplitst.

Zo hebben bestaande aandeelhouders in plaats van één aandeel er ineens zeven. Dat betekent dat de aandeelhouders nu niet één aandeel heeft van 650 dollar maar zeven van 92,50 dollar. Hier hebben ze zelf geen cent voor hoeven uitgeven. Maar de kans is natuurlijk groot dat de koers weer stijgt waardoor je aandelen meer geld waard worden.

Hiermee verandert de beurswaarde van Apple dus niet, maar krijgen juist meer mensen die willen investeren in Apple een kans om een aandeel te kopen. De keuze van Apple om dit te doen is dus puur gedaan omdat de aandelenprijs te hoog werd en daardoor moeilijk te verhandelen op de beurs.

Voor Apple is dit al de vierde splitsing sinds de oprichting van het bedrijf. Er zijn ook bedrijven zoals McDonald’s die het al beduidend vaker hebben gedaan. Mocht je één van de gelukkige zijn die in 1971 een aandeel heeft gekocht, dan zou je er nu in totaal 81 bezitten. Zo’n vaart zal het bij Apple niet lopen.

Nog geen reacties

  1. Koers van Apple blijft maar stijgen? Apple is weer een beetje op de weg terug maar zijn nog steeds de grote klap die na 2012 kwam niet te boven. Als Apple weer bijzondere producten en verkoopcijfers had laten zien was de huidige prijs per aandeel geen enkel probleem geweest. Bij Google was het wel te begrijpen, daar stond de prijs bijna op $1300,- en die hebben ze uiteindelijk in tweeën gesplitst. Puur een trucje van Apple om toch meer geld en waarde te creëren zonder dat het producttechnisch iets interessants laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *