Apple TV 4K gepresenteerd: eindelijk haarscherpe beelden

Auteur: , 1 Reactie
Apple TV 4K

Vanaf nu 4K en HDR met Apple TV.

Hoewel we vooral zaten te wachten op de nieuwe iPhones, kondigde Apple tijdens haar keynote ook aan dat er een nieuwe Apple TV aankomt. De Apple TV 4K is de eerste versie die zowel 4K- als HDR-ondersteuning heeft.

Tijdens de Apple keynote kregen we al een voorproefje van wat er zoal mogelijk is met de unieke beeldkwaliteiten. Zo kregen we Dubai in 4K te zien en een deel van een Spiderman-film. De Apple TV 4K draait net als oudere varianten op tvOS, dat verschillende media-apps als iTunes, Netflix, YouTube en nog veel meer grote namen in petto heeft.

Apple TV 4K

Het menuscherm van Apple TV is in de nieuwe versie volledig bijgewerkt naar 4K-kwaliteit. De krachtige A10X-fusion chip is aanwezig in de Apple TV, dezelfde chip die ook in de nieuwe iPad Pro zit. Om de mogelijkheden van deze nieuwe krachtige Apple TV te tonen, kregen we ook nog een speciale game voorgeschoteld, genaamd Sky, die je op je het apparaat kunt spelen.

Sky is een van de vele games die binnenkort te vinden zijn in de App Store. Dankzij de nieuwe afstandsbediening beschik je over een microfoon waarmee je Siri bestuurt. Ook verandert de afstandsbediening in een controller wanneer je begint met gamen op de Apple TV.

Apple TV game

Apple is bovendien een samenwerking aangegaan met grote filmbedrijven om films in deze superieure kwaliteit te krijgen. Heb je al een film in HD gekocht die beschikbaar komt in 4K, dan zet Apple dit automatisch voor je over.

Ook heeft het grote spelers zoals Netflix gevraagd om haar content 4K-ready te maken. Daarnaast brengt Apple een Sports-tab met zich mee, waarin je onder andere Live Sports kunt volgen. Er zijn plannen om deze dienst naar Frankrijk en Duitsland te brengen, maar Nederland wordt helaas nog over het hoofd gezien.

De nieuwe Apple TV is vanaf eind september te verkrijgen met een adviesprijs van 179 dollar. Heb je echter genoeg aan de vierde generatie Apple TV, dan is er ook goed nieuws: deze is namelijk in prijs verlaagd naar 149 dollar.1 reactie

Gaaf he ! Al jaren kan je op je Iphone 4K filmen en nu bijna in 2018 kan je dan eindelijk dat middels Apple TV dat op je tv Presenteren.
Techniek die al jaren oud is nu in een oud jasje. En dat in een tijd dat het steeds minder boeit want een 4K TV is standaard al smart en heeft dan sowieso Netflix en alles ingebouwd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).