Apple verkocht 35,2 mio iPhones in afgelopen kwartaal, maar iPad heeft het moeilijk

iPhone
De nieuwste kwartaalcijfers van Apple zijn binnen. Tijd om weer even op een rij te zetten hoeveel iDevices er over de toonbank gingen.

Laten we eerst naar de omzet kijken van de techtoko. die bedroeg over de afgelopen drie maanden 37,4 miljard. Iets minde dan de 38 miljard waar analisten op hadden ingezet. Apple heeft uitgesproken dat de omzetverwachting voor het komende kwartaal tussen de 37 en 40 miljard komt te liggen.

Dan de verkoopcijfers over het traditioneel zwakke derde (fiscale) kwartaal. De verwachting was dat Apple rond de 40 miljoen iPhones aan de man zou brengen. Dat werden er 35,2 miljoen. Wel een stuk meer dan de 31,2 miljoen die Apple in dezelfde periode een jaar eerder verkocht.

Aangezien de iPad 13,2 miljoen keer werd verkocht, de iPod 2,9 miljoen keer en er 4,4 miljoen (i)Macs over de toonbank gingen, wordt het eens te meer duidelijk dat Apple voornamelijk een telefoonbouwer is. Een succesvolle, dat wel. Ondertussen begint de iPad in onmin te raken. Een jaar eerder werden er namelijk nog 14,6 miljoen Apple-tablets weggezet. De iPad-verkoop is daarmee in een jaar tijd zo’n 9 procent in elkaar gezakt.

CEO Tim Cook liet bij de presentatie wederom niets los over nieuwe producten waar de iMenigte nu al zo lang om roept (iPhone 6, iWatch). Wel zei hij iets algemeens over aanstaande ‘other new products’. Tim houdt het nog even vaag.

“We are incredibly excited about the upcoming releases of iOS 8 and OS X Yosemite, as well as other new products and services that we can’t wait to introduce.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *