Apple verplicht app-makers rekening te houden met iPhone X-notch

Apple verplicht app-makers rekening te houden met iPhone X-notch
Ontwikkelaars hebben een nieuwe eis gekregen van Apple.

De inkeping (of notch) van de iPhone X is opnieuw onderwerp van gesprek. Apple verplicht ontwikkelaars om met het maken van nieuwe iOS-apps rekening te houden met het design van de iPhone X. De regel gaat per april in, meldt 9to5Mac. Ontwikkelaars die geen rekening houden met het stukje rand bovenin de iPhone X worden de deur gewezen.

Het is niet bekend of bestaande apps een update moeten ondergaan. Diverse apps zijn nog niet compatibel met de iPhone X. Hierdoor worden apps gedeeltelijk weergegeven op de smartphone van Apple. De schermruimte links en rechts naast de inkeping wordt zo niet benut.

Daarnaast moeten nieuwe apps vanaf april compatibel zijn met iOS 11, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple. De laatste jaren is het techbedrijf strenger geworden in regelgeving omtrent nieuwe apps. Apple legt hogere standaarden op waar ontwikkelaars aan moeten voldoen. Er gaan geruchten de ronde dat de opvolger van de iPhone X een kleinere inkeping krijgt.

6 reacties

  1. Ja. Fijn plan. Dat zal de kwaliteit van apps opschroeven. Wedden dat een hoop developers ineens zeggen: hé weet je wat? vanaf april ondersteunen wij geen iPhone meer. De notch. *GOED* plan man. Wist je dat de notch ook afgeeft aan je oor?

  2. Apple maakt een inkeping in z’n nieuwste telefoon.
    Publiek: “He Apple, wat een baggerontwerp!”
    Apple: Oeps. Tja, erkennen leidt tot gezichtsverlies. Dan maar ‘double down’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *