Apple voor de rechter wegens ‘WiFi-assist’

Auteur: , 1 Reactie
Apple

Een feature die volgens Apple voor een stabiele verbinding zou moeten zorgen, maar volgens veel gebruikers genadeloos de databundel leegtrekt.

William en Suzanne Phillips uit de Verenigde Staten hebben Apple aangeklaagd vanwege het feit dat WiFi-assist, een nieuwe feature van iOS 9, niet goed is uitgelegd en hen daardoor geld heeft gekost. Inzet van de zaak zijn ‘onnodige telefoonkosten’ gemaakt door Apple-gebruikers, die zouden oplopen tot 4,5 miljoen euro.

WiFi-assist staat standaard aan op toestellen met de nieuwste OS en zorgt ervoor dat bij het zwakker worden van de WiFi-verbinding automatisch wordt overgeschakeld naar mobiel dataverkeer. Het voordeel is een stabiele verbinding, maar veel gebruikers blijken niet door te hebben dat zij opeens geen gebruik meer maken van WiFi en verliezen een groot deel van hun databundel en/of geld aan bijvoorbeeld video’s die zij op dat moment aan het kijken zijn.

Apple heeft wel uitleg gegeven over de functie, maar dat was pas begin deze maand, toen er al veel media-aandacht was voor het plotseling toegenomen dataverbruik dankzij de feature.1 reactie

Eindelijk een verklaring, het is ontzettend vervelend. Hij gooide mij steeds van de wifi af als ik muziek / films aan het streamen was. En kost mij inderdaad veel geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).